Snapdragon 710 İçin Kafa Karıştıran İddialar

Qualcomm'un kısa süre önce duyurduğu Snapdragon 700 serisi işlemcileri hakkında gelen iddialar, kafaları fena halde karıştırdı!

Snapdragon 710 bilmeceye döndü

Qualcomm bu yıl gerçekleşen MWC'de yüksek seviyeli telefonlar için Snapdragon 700 serisinş duyurmuştu ve fiyatının da 400$-500$ arasında olacağını söylemişti. Şirket, etkinlik süresince spesifik olarak herhangi bir işlemciyi duyurmamıştı, ancak şimdi XDA Developers'dan gelen bir rapora göre bu serinin ilk SoC ürünü Snapdragon 710 olacak ve hiçbir zaman resmi olarak duyurulmayan Snapdragon 670'in yerine geçecek.

Snapdragon 670 daha önce duyurulmamıştı, yanı Qualcomm zaten var olan bir ürününü alıp üzerine yeni bir isim yapıştırmıyor. Aralık ayında gerçekleşen bir sızıntıya göre Snapdragon 670 2GHz Kryo 360 Gold çekirdeklere sahip olacak, bu da ARM Cortex-A75'in bir türevi. Ayrıca 1.6 GHz Kryo 360 Silver çekirdeklere sahip olacak, bu da ARM Cortex-A55'e eşit.

Fakat en son gelen bilgiler, Aralık ayında gelen bilgiler ile çelişiyor. XDA'ya göre Snapdragon 710 iki büyük ve altı küçük çekirdeğe sahip olacak, bu da daha çok Snapdragon 640'a benziyor. Bu bilgilerin hiç biri henüz resmiyet kazanmadı.

Yeni çip setin ayrıca Snapdragon X16 LTE modeme sahip olması bekleniyor, bu da dahil olduğu cihaza gigabit hücresel hızlar sağlayacak. İddialar ayrıca 26 megapiksel kamera (ya da 13 megapiksel çift lens sistemi) destekleyen bir 14-bit Spectre 260 ISP'den bahsediyor. GPU ise Adreno 615 içerecek.

İşin en ilginç kısmı ise bu çip setleri ilk olarak iki yeni Xiaomi telefonla piyasaya sürüleceği söyleniyor. Bu telefonların kod isimleri ise Comet ve Sirius. Bu iki telefon OLED ekrana, Android 8.1 Oreo işletim sistemine, en az 3,100mAh pile sahip olacak, ayrıca NFC ya da micro SD seçenekleri sunmayacak.

Şimdilik Qualcomm için Snapdragon 710'u resmi olarak duyurmak çok erken olacaktır. Bu yılın ilk yarısında ticari örnekleri hazır olacak olan 700 serisi işlemciler bile henüz ufukta gözükmüyor.

Okuyucu Yorumları