Snapdragon 820 Samsung desteği ile üretilecek

Qualcomm'un yeni nesil işlemcisi Snapdragon 820, büyük bir devden büyük bir destek buldu!

Snapdragon 820'ye dev destek!

Qualcomm mevcut amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 810'daki ısınma problemini yeni nesil işlemcileri Snapdragon 820 ve Snapdragon 620'de yaşamak istemiyor.

Yeni bir rapora göre Qualcomm, Snapdragon 820 üretimi için teknoloji devi Samsung'la bir ortaklık yapacak. Bu ortaklık ile birlikte Snapdragon 820'de 3.0GHz hızındaki 64-bit Kyro CPU çekirdeği kullanılacağı gibi, işlemciler Samsung'un 14 nanometre teknolojisi ile üretilecek. Dahası, üretim aşamasında da Samsung'un doğrudan destek vereceği konuşuluyor.

Görünüşe göre Snapdragon 820 yonga setini ilk test edecek firmalar ise HTC, Sony ve Xiaomi gibi telefon üreticileri olacak. Hatta Xiaomi'nin bu Ekim ayında lanse edilmesi beklenen yeni nesil amiral gemisi Mi 5'de Snapdragon 820 kullanabileceği söyleniyor. Samsung ise, vereceği destek sonrasında yeni amiral gemilerinde tekrar Snapdragon'a döner mi, orası henüz belli değil. Bilindiği gibi Koreli dev, Sanspdragon 810 yerine, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'de kendi Exynos işlemcisini kullanmıştı.

Okuyucu Yorumları