Snapdragon 820'nin detayları netleşiyor!

Ortaya çıkan detaylar, yeni Snapdragon 820'nin telefonlarımızı "uçuracağının" sinyalini veriyor!

Snapdragon 820 netleşiyor!

Qualcomm'un bu yıl Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi'nde ortaya çıkarttığı ancak detaylarını vermekten kaçındığı yeni işlemcisi Snapdragon 820, açıklanan önemli bilgilerle bir kez daha gündeme geldi. Qualcomm'un yeni 64-bitlik yeni işlemcisi, Hydra adını alıyor ve Snapdragon 810'a göre çok önemli avantajlar getiriyor.

Isınma sorunlarıyla başa çıkamayan Snapdragon 810'a göre yüzde 35 daha yüksek hız getirecek olan Hydra CPU, öte yandan Adreno 530 GPU desteğiyle de yüzde 40 oranında iyileştirilmiş bir grafik performansı vadediyor. Yine öte yandan işlemci saat hızının Snapdragon 810'un 2.0 GHz'ine karşılık olarak 3.0 GHz'le karşımıza çıkacağı bilgisi de bir hayli heyecanlandırıcı.

Qualcomm'un Snapdragon 820 işlemcileri 14 nm'lik FinFET üretim süreciyle beraber önceki nesil 20nm'lik metoda yenilik katarken, Snapdragon 810'a kıyasla yüzde 30 seviyesinde daha düşük güç tüketimine ihtiyaç duyacak. Cat 10 LTE modemle entegre olarak tasarlanan yeni işlemcilerin akıllı telefon ve tabletlere 2016'ın ilk aylarında sunulması planlanıyor.

En merak edilen soruların başında ise, Qualcomm'un yeni işlemcisiyle ısınma sorunlarına çözüm bulup bulmadığı bulunuyor. Bunu hep beraber bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları