Snapdragon 820'yi onarmaya çalışıyor!

Samsung, bir sonraki telefonunda kullanmayı düşündüğü Snapdragon 820'yi onarmaya çalışıyor!

Samsung'tan ilginç S7 hamlesi

Galaxy S7'nin üç farklı işlemciye sahip modellerinin olabileceği birkaç hafta önce ortaya çıkmıştı. Samsung, yeni telefonun bir modelinde kendi ürettiği Exynos yongasını kullanacak, ancak bir başka modelde Snapdragon 820'yi kullanabilir.

Business Korea'nın yeni raporuna göre Samsung, Snapdragon 820'de yaşanan ısınma sorunlarını onarmak ve onu optimize etmek için var gücüyle çalışıyor. Firma, işlemcinin yazılımı üzerinde değişiklik yapacak bir yamayı önümüzdeki günlerde yayınlamayı planlıyor. İddiaya göre bu da sorunu çözmezse, ısıyı yaymak üzere borulardan faydalanılacak. Tüm bunlar, Samsung'un Snapdragon 820'yi Galaxy S7'de her ne pahasına olursa olsun kullanmak istediğini gösteriyor.

Samsung'un Snapdragon 820'yi optimize etmek istemesinin nedeni, işlemcinin Samsung'un 14nm FinFET üretim tekonlojisiyle üretilmesi. Daha yüksek performans sunan bir Snapdragon 820, Samsung için daha iyi Galaxy S7 satışları anlamına geliyor. Bu arada firma, özel 64 bit işlemci çekirdeklerinden oluşan Exynos 8890 üzerinde de çalışıyor.

Okuyucu Yorumları