Snapdragon 855'i Kullanacak 7 Amiral Gemisi

Qualcomm'un yeni işlemcisi Snapdragon 855'i kullanmasını beklediğimiz İLK 7 telefonu sıraladık!

Snapdragon 855'i kullanacak 7 cep

Qualcomm'un yeni Snapdragon 855 yonga seti, firmanın kendi düzenlediği Snapdragon Summit'te tanıtıldı. 5G bağlantıyı mümkün hale getiren yonga seti, geleceğin telefonları için daha yüksek oyun performansı ve daha iyi yapay zeka yetenekleri sunacak.

Snapdragon 855 hakkında şimdiye kadar aldığımız bilgiler kısa tanıtımlardan elde ettik ancak önümüzdeki günlerde daha fazla bilginin paylaşılmasını umuyoruz.

Peki Snapdragon 855'i hangi telefonlar kullanacak? İşte işlemciyi kullanması muhtemel olan 7 telefon.

OnePlus 7

OnePlus'ın sonraki telefonunun adı henüz kesinleşmedi ancak şimdilik isminin OnePlus 7 olacağını varsayıyoruz. 5G destekli Snapdragon 855 yonga setini ilk defa kullanacak olan bu telefonun 5G uyumlu olup olmayacağı ise belli değil. Firma 5G özelliğini 2019'da piyasaya süreceği başka bir telefona saklayabilir.

Samsung Galaxy S10

Dedikoduları giderek hızlanan Galaxy S10'un bazı sürümlerinin Snapdragon 855'le gelmesine kesin gözle bakılıyor. Ancak Snapdragon işlemci genellikle cihazın ABD sürümünde kullanıldığından, Avrupa ve dünyanın geriye kalanı, muhtemelen Exynos 9810 işlemciye sahip olacak. Tabi Samsung, önceki gibi yapmayıp, cihazda tek bir işlemci kullanmayı da tercih edebilir.

Samsung Galaxy S10 ve Galaxy S10 Plus'ın MWC 2019'da, Şubat 2019'da tanıtılması bekleniyor.

Google Pixel 4

Pixel 4 hakkında 2019'un sonlarına doğru çok şey duyacağız. Bu telefonun Qualcomm'un en iyi işlemcilerinden birini kullanacağı neredeyse kesin.

LG G8

LG'nin yeni amiral gemisinin ne zaman tanıtılacağı henüz bilinmiyor, ancak telefonla MWC'de tanışma ihtimalimiz var. Bu telefonun Snapdragon 855 ile gelmesi şaşırtmayacak. LG'nin son zamanlardaki tüm amiral gemileri, zamanının en iyi Qualcomm yonga setini kullandı. Bu yüzden aynısını LG G8'den de bekliyoruz.

Moto Z4

Moto Z3, Snapdragon 845 varken daha eski Snapdragon 835'i kullanmıştı. Belki de bu, bir sonraki Motorola'nın 845 yerine yeni işlemciyi kullanacağı anlamına geliyordur?

XDA Developers'a konuşan bir kaynak, böyle olacağını söylüyor. Kasım'daki bir rapor, telefonun Snapdragon 8150 ile geleceğini söylemişti. 8150'nin Snapdragon 855'in kod adı olduğu biliniyor.

HTC Logolu Bir Telefon?

HTC'nin telefon dünyasında ne yapacağı şu an pek bilinmiyor, ancak Tayvanlı firma yeni telefonuna Snapdragon'un en üst düzey işlemcisini ekleyebilir. HTC'nin telefon geleceğiyle ilgili durumun MWC 2019'da netleşmesini umuyoruz.

Sony Xperia XZ4

Xperia XZ4'e dair birkaç teknik özellik sızıntısı gördük ancak hiçbiri, telefonda hangi işlemcinin kullanılacağını söylemiyordu. Sony şimdiye kadarki düzenini bozmazsa, Snapdragon 855 kullanan bir Xperia XZ4 ile tanışabiliriz.

Okuyucu Yorumları