Snapdragon Flight drone platformu göründü!

Qualcomm'un Snapdragon Flight drone platformunun özellikleri CES 2016 öncesinde açığa çıktı!

Snapdragon Flight göründü!

Son birkaç aydır Qualcomm'un drone hedefleriyle ilgili bilgi sahibi olmuştuk ancak şimdi şirketin demoları hazır gibi görünüyor. Gelecek haftaki CES öncesinde çip üreticisi Snapdragon Flight drone platformunun özellikleri açığa çıktı.

Firma tarafından yayınlanan videoda otonom uçuş modunda kullanıcı komutu olmadan otomatik olarak engelleri tespit ederek kaçabilen bir drone görüyoruz. Aynı zamanda dahili kamera ve sensörlerin kullanıldığı drone'un 3D haritalama teknolojisi ve hareket planlama fonksiyonu da sergileniyor.

Qualcomm'un Snapdragon Flight platformu 58x40mm ölçülerinde tek geliştirme kartı ve bir Snapdragon 801 işlemci üzerine inşa edilmiş durumda. Snapdragon 801 dört çekirdekli 2.26GHz işlemci, Adreno 330 grafik birimi, Qualcomm Hexagon DSP, özel görüntü ve video işleme gibi donanımlar barındırıyor.

Dual-Band Wi-Fi, Bluetooth 4.0 ve küresel uydu navigasyon gibi özellikler drone için uzaktan kumanda ve iletişime olanak sağlarken, Qualcomm'un Quick Charge teknolojisi uçuşlar arasında daha hızlı şarj için imkanı sunabilecek.

Eşzamanlı 4K ve 720p video kayıt ve kodlama, video stabilizasyonu, görüntü geliştirme, atalet ölçüm ve optik akış gibi kamera yeteneklerine sahip drone, barometre gibi ek sensörler de içeriyor.

Snapdragon Flight platformu üzerine inşa edilmiş Yuneec de dahil olmak üzere ilk drone'ların 2016 yılının ilk yarısında piyasada olması bekleniyor. Qualcomm, Las Vegas'ta düzenlenecek CES 2016 etkinliği sırasında drone platformu hakkında daha fazla bilgi verecek.

Okuyucu Yorumları