Snow Leopard'daki büyük bug nelere kadir?

Apple'ın yeni işletim sisteminde dev hata: Kişisel verileriniz bir anda toz olup uçabilir...

Kar Leoparı'nda dev hata!

Apple'ın destek forumlarında yapılan tartışmalar firmanın güncel işletim sistemi Snow Leopard'ı kullananların yazılımdaki bir bug yüzünden tüm kişisel verilerini kaybettiğini ortaya çıkarıyor. iTWire'a göre hata yüzünden birçok kullanıcının ayarları sıfırlandı ve verilerinin büyük bir kısmı silindi.

Problem, sistemde bir "misafir" (Guest) hesabı açılarak yeniden oluşturulabiliyor. İste bilinçli ister bilinçsiz olsun, kullanıcı misafir hesabında oturum açıp sonra tekrar normal hesabına geçmek istediğinde hesabının tamamen sıfırlandığı gerçeğiyle karşılaşıyor; sıfırlama tüm kişisel dosya ve klasörleri de kapsıyor. "/Users/kullanıcı adı" altındaki ana dizin hala yerinde duruyor; fakat içi tamamen boş.

Kullanıcılar verilerin geri getirilemediğini ve diskin herhangi bir yerinde bulunamadığını; ancak harici bir diske önceden yedek yapıldıysa verileri kurtarma şansının olduğunu bildiriyor. İlk şikayetlerin 12 Eylülde yapıldığı forumdaki mesajların tarihinden anlaşılıyor; yani Apple yaklaşık bir aydır konu hakkındaki sessizliğini koruyor.

Durumdan kaç kişinin muzdarip olduğu belli değil; fakat Leopard'da iken misafir hesabı açıp daha sonra Snow Leopard'a yükseltme yapan herkesin tehlikede olduğu tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları