Snow Leopard reklamları Win7'ye karşı

Microsoft Windows 7 hakkında bu yorum kime ait? İşte şiddetlenen markalar savaşı!

"Windows 7'ye geçiş zor!"

Makale: Windows 7 Apple'ın Snow Leopard'ına karşı

Amerika'da kötü giden ekonomiye karşın PC satışları yeniden güçleniyor. Windows 7'nin çıkışına günler kala Apple reklam kampanyasını körükleyerek, Windows 7'den spot ışıklarını çalmaya çalışıyor.

Gartner'ın ölçümüne göre, Amerika'da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.5 artan satışlar, IDC'nin ölçümüne göre ise yüzde 3.9 artmış. Ölçümlere göre Apple'ın satışları ortalamanın üzerine çıkarak yüzde 11.8 artmış. Bunda Mac'in 25'inci yılını doldurmuş olmasının etkisi olabileceği söylense de, analizcilere göre bu yükselişin sebebi Apple'ın yeni reklam kampanyaları.

Bu kampanya Windows XP'den Windows 7'ye geçişe saldırırken, Mac'lerin virüslerden daha az etkilendiğini vurguluyor. Microsoft'un da bu saldırıyı beklediği söylenebilir. Bu yüzden Microsoft, 13 Ekim tarihinde PC üreticilerine Windows 7 kurulu PC'lerin satışı için izin vermişti.

Snow Leopard'ın kritik hataları

Snow Leopard'ın kritik hataları
Justin Long ve John Hodgman

Detaylara inecek olursak, Apple bu yeni reklamların etkili olacağına oldukça güveniyor. Windows 7 yerine Snow Leopard'ın tercih edileceğini düşünen Apple'ın sloganı "Get a Mac" yani "Mac edinin" oluyor.

Yeni reklamlarda her zaman olduğu gibi Justin Long ve John Hodgman yer alıyor. Bu sefer işin içinde Windows 7 de var. Apple, Snow Leopard'ın yaşadığı bazı sorunları göz önünden kaybetmeye uğraşıyor. Bunlardan birincisi Snow Leopard'ın güvenlik açığı olan Flash sürümüyle gelmesi; ikincisi ise misafir hesabından girildiğinde bütün hesap bilgilerinin silinmesine sebep olan bir program hatası.

Yeni reklamlar Windows 7'nin etkisiz olduğunu söylüyor ve Mac'in üstünlüklerini vurguluyor. Özellikle popüler Apple ürünleri olan iPhone ve iPod ile olan uyumun üzerinde durularak, yeni işletim sistemine tüketiciler bu açıdan çekilmeye çalışıyor.

Windows XP'den Windows 7'ye geçiş zahmetli

Windows XP'den Windows 7'ye geçiş zahmetli
Apple seven kullanıcı

Windows XP kullanıcılarının Windows 7'ye geçişte bütün dosyalarını harici bir diske yedeklemeye çalışmasıyla, format atmasıyla ve yazılımları tekrar kurmasıyla dalga geçiyor.

Apple'ın başkan yardımcısı Phil Schiller de Windows 7 çıktığında müşterilerin Microsoft'tan umudu keserek Apple'a geçeceğini söylüyor. "XP'den Windows 7'ye geçiş için yapılması gerekenleri öğrenen herhangi bir kullanıcı delirecektir. Bunlarla uğraşacağınıza neden bir Mac almıyorsunuz?" diyor.

Apple daha önce Windows işletim sistemlerinin yeni sürümlerinde müşteri kazanmıştı. Buna güvenen şirket, bu sefer tam tersi bir durumla da karşılaşabilir. Windows 7'nin aldığı yaygın olumlu yorumların yanı sıra, Microsoft'un yürüttüğü reklam kampanyası da çok güçlü ve yaygın bir şekilde ilerliyor. Snow Leopard daha ucuz olmasına karşın Windows 7'nin en büyük avantajı daha rafine özelliklere sahip olması.

Makale: Windows 7 Apple'ın Snow Leopard'ına karşı

Okuyucu Yorumları