"Snowden ABD'ye aslında iyilik yaptı!"

Eski ABD hükumet yetkilisi, son yılların tartışılan ismi hakkında şaşırtıcı açıklamalar yaptı!

"Aslında bize yardım etti!"

ABD'nin istihbarat bilgilerini sızdırdığı tarihten beri halen teknoloji ve dünya gündeminden düşmeyen eski NSA çalışanı ve muhbir Edward Snowden'in ABD'ye aslında nihayet iyilik mi yoksa kötülük mü yaptığı tartışılan bir konu. Fakat şu bir gerçek ki, ortaya çıkan bu sızıntılar aslında kimsenin hayatını tehlikeye atmış değil.

Bush yönetiminde ABD hükumetinin önde gelen isimlerinden Lawrence Wilkerson, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Snowden'in hem ülke sınırları hem de uluslararası bağlamda yaptığı sızıntıların aslında iyi bir hizmet olduğunu savundu. Salon dergisine verdiği demeçte böyle bir şeye kendisinin cesaret edemeyeceğini söyleyen Wilkerson, aynı zamanda bunu yapmak için gereken entelektüel kapasiteye de sahip olmadığını belirtti.

Snowden'in bu sızıntılarının bir mantığı olduğunu, ne olursa olsun ulusal güvenlikle ilgili gerçekten tehlikeli olabilecek şeylerden kaçındığını belirten Wilkerson, onun etik açıdan tamamen iyi niyetli olduğunu, ve tehlikeli olmaktan ziyade ABD'ye iyilik yaptığını ifade etti.

ABD'nin 2003'teki Irak saldırısında istihbarat adına önemli görevler de üstlenen Wilkerson, Snowden'in aslında bu denli cesur olmasının bir nedeninin ise bütün hayatını mahvetmeyi göze alması olduğunu açıkladı: "Onun bir geleceği olduğunu düşünmüyorum. Etrafındaki bütün kısıtlamalar ve baskılarla birlikte varolmaya devam edebilirse bir geleceği olur. Ama bunun uzun ömürlü olduğundan emin değilim. Ve onun artık bu ülkede yine kabul görebileceğini hiç sanmıyorum."

Okuyucu Yorumları