Snowden'dan bomba "FBI ve Apple" açıklaması!

Edward Snowden, Apple - FBI kavgası için söyledikleriyle yine çok tartışılacak!

"Bu, büyük bir saçmalık"

NSA belgelerini sızdırarak dünya gündemine oturan Edward Snowden, San Bernardino saldırıları sonrası FBI'ın Apple'dan kendi cihazlarına yönelik özel bir hack talep etmesinden sonra çıkan ihtilafa dair çarpıcı bir açıklama yaptı.

Buna göre FBI'ın saldırıyı gerçekleştiren kişinin kullandığı iPhone'a erişimek için Apple'a ihtiyaç duyması bir palavradan ibaret! FBI'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Apple'ın iPhone'un kilidini açmak için bazı "özel teknik araçlara" sahip olduğunu iddia etmesine Snowden'ın verdiği tepki şöyle: "Kimse kusura bakmasın ama, bu büyük bir saçmalık."

Snowden'ın bu dikkat çekici açıklamasını daha sonra Twitter üzerinden biraz daha detaylandırdı. Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'ne atıfta bulunan Snowden, FBI'ın Cupertinolu firmanın yardımına gerek duymadan iPhone'un otomatik-silme özelliğini atlatabileceğini açıkladı.

Snowden'ın konuyla ilgili yayınladığı makalede FBI'ın tek ihtiyaç duyduğu şeyin 'NAND' flaş belleğini kopyalamak olduğunu ve böylece onun sistem dosyası anahtarını kalıcı olarak silmeyeceğinden emin olabileceklerini belirtiyor.

Okuyucu Yorumları