Şok suçlamaya Google'dan cevap!

Google, Microsoft'un birkaç saat önce silerle paylaştığımız sert suçlamalarına resmi cevabını verdi.

Şok suçlamaya Google cevabı!

Bugün yayınladığımız haberimizde, Microsoft'un Google'a yönelttiği ciddi suçlamalardan bahsetmiştik. İddiaya göre Google, Safari ile yaptığı söylenenin bir benzerini IE9 kullanıcılarına da yapıyor...

Google, biraz önce yaptığı açıklama ile Microsoft'un bu iddiasına yanıt verdi. Açıklamayı, noktasına virgülüne dokunmadan, aşağıda yayınlıyoruz.

İşte Google'ın Microsoft'a cevabı:

"Microsoft bugünkü blog postunda önemli bir bilgiyi atladı. Microsoft, 2002 yılından bu yana "self-declaration" ("P3P" olarak bilinir) protokolünü kullanıyor ve websitelerinden gizlilik uygulamalarını makine dilinde sunmalarını istiyor. Microsoft'un da bildiği üzere, modern web işlevlerini sunarken kendilerinden gelen bu talebi yerine getirmek mümkün değil.

Biz de diğer siteler gibi yaklaşımımız konusunda açık olmaya özen gösteriyoruz. Microsoft'un prensipleri bugün büyük ölçüde uygulanabilir durumda değil. 2010'da yapılan bir araştırma gösteriyor ki; Microsoft'un P3P standartlarına uygun olarak kabul ettiği 11 binin üzerinde websitesinde Microsoft'un istediği geçerli bir P3P uygulamaları prensibini yayınlayamıyor. "

Rachel Whetstone
Google
İletişim ve Politika Kıdemli Başkan Yardımcısı

Okuyucu Yorumları