Son dönemlerin dev davasına MS de karıştı...

Google'ın başını çok ağrıtan son dönemlerin en çok tartışılan davasına şimdi de Microsoft karıştı...

Microsoft da taraf oldu!

Google'ın milyonlarca kitabı tarayarak dijital ortama aktarma aktarma projesi engellerle karşılaşmaya devam ediyor. Amazon'dan sonra işe Microsoft da karıştı.

Microsoft'un iddiası ve itirazı oldukça basit. Google açılan dava sonucunda 125 milyon dolar ödemeyi ve gelirleri paylaşmayı kabul etti. Ancak bu dava, açılan bütün davaları birleştirdiği ve "Class action" adı altında yer aldığı için Google'a büyük bir yarar sağlayacak. Davaya katılmayan sayısız telif hakkı sahibi de davanın türü sebebiyle şimdi başvuru yapmazlarsa bir daha haklarını arayamayacak. Microsoft bunun hukuk sisteminden yararlanmak olduğunu söylüyor ve davanın şekline itiraz ediyor.

Google ise bu projenin insanlığın yararına olacağını söylüyor. Microsoft da evrensel ve her yerden erişilebilir dev bir kütüphane projesine itiraz etmediğini ama yasal bir boşluktan faydalanmanın kanunsuz bir yaklaşım olduğunu vurguluyor. Google'ın sadece 125 milyon dolara Amerika'da yayınlanan bütün kitapların haklarını satın almış olacağını belirtiyor.

Bu davanın geçmişini öğrenmek için Amazon ve Google davalık oluyor haberini okuyabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları