Son umut Windows işletim sistemi!

Eğer Microsoft bu işi becerebilirse, Apple için düşünme vakti geldi demektir. Peki ama hangi konuda?

Son umut Windows!

2011 yılında tabletler piyasada ağırlığını yavaş yavaş hissettirmeye başladı. Peki ama bu piyasayı hangi firma yönetecek? Forrester Research'ün araştırması birkaç üreticinin tablet planını ortaya çıkarttı. Ancak araştırmaya göre bu planlardan hiçbiri Apple'ın "mp3 çalar" piyasasını yönettiği gibi tablet piyasasını da yönetmesine engel olamayacak gibi görünüyor.

Araştırmada Android, HP ve RIM tabletlerin pahalı olduğuna ve müşterilerin pek ziyaret etmeyi sevmediği telefon dükkanlarından satıldığına dikkat çekiliyor. Hatta bazı iPad katilleri donanım açısından üstün olsa da kullanılabilirlik ve kullanıcı dostu olma açısından sınıfta kalabiliyor.

Forrester tam da burada Microsoft'un devreye girebileceğini düşünüyor. Aslında piyasanın bildiği ve kullanıcıların çoğunun zaten yıllardır haşır neşir olduğu Windows platformu içeren bir tablet, kullanıcılara oldukça tanıdık gelebilir. Ancak tabii ki bu denenmemiş bir yöntem değil, Windows 7 kullanan HP Slate geçtiğimiz yıl 5 bin adet üretilmiş ve kısa bir süre sonra piyasadan toplatılmıştı.

Araştırmanın sonucunda çıkan bulgulara ve piyasa araştırmasına göre, Microsoft kullanıcıların gerçekten hoşuna giden bir Windows tablet yapabilirse, Apple ürünlerinden satın almak istemeyen kullanıcıların da büyük bir çoğunluğunu kendine çekebilir.

Okuyucu Yorumları