Sonunda gerçek mi oluyor?

Yılların dedikodu rekortmeni cihazı galiba gerçek oluyor: İşte her şeyi değiştirmeye aday o cihaz...

Sonunda gerçek mi oluyor?

Bugüne kadar üzerinde en çok konuşulan, en çok dedikodusu yapılan cihazlardan biri, hiç kuşkusuz bir türlü gerçek olmayan, Sony'nin PlayStation markalı telefonudur. Yıllardır "geldi, geliyor" diye bahsedilen PlayStation cep, hep reddedilen bir iddia olarak kaldı. Ama bu durum, belki de bugünden sonra değişmek üzere...

Engadget'ın "sağlam kaynaklara" dayandırdığı habere göre, Sony bu kez ciddi olarak yeni bir PlayStation cep telefonu üzerinde çalışmalara başlamış durumda. Bu telefonun sunacağı en büyük sürpriz ise, aynı habere göre Android 3.0 ya da kod adıyla Gingerbread işletim sistemi ile birlikte gelecek olması.

Yayınlanan haberde, PlayStation cebin Samsung Captiva ve PSP Go arasında bir cihaz olacağı vurgulanıyor. Telefonda QWERTY klavye yerine bir oyun kontrol ünitesi bulunacak. Bu ünite de bir D-pad, PlayStation tuşları ve bir de slider bulunacak. Bu ünite, QWERTY ceplerde olduğu gibi açılıp kapanabilecek.

Telefonun Sony Ericsson markası ile piyasaya sürüleceği ve Xperia serisine dahil edileceği konuşuluyor. Yani bu cep hem Xperia, hem de PlayStation logolarını üzerinde taşımaya aday.

Peki ama PlayStation cebin teknik özellikleri nasıl olacak, ne zaman piyasaya çıkacak? Hepsi haberimizin ikinci sayfasında...

PlayStation cep: Teknik özellikler ve piyasa tarih

PlayStation cep: Teknik özellikler ve piyasa tarih
Çinliler bunu daha önce düşünmüştü...

Engadget'ın haberine göre telefon 1 Ghz'lik Snapdragon işlemciye sahip olacak. Şimdilik kameranın 5 megapiksel olması düşünülüyor ama bu konuda kesin karar henüz verilmiş değil; daha yüksek bir çözünürlük de kullanılabilir.

Android 3.0 işletim sistemi, Sony'nin hazırlayacağı özel bir skin ile birlikte gelecek. Ekran 3.7 ila 4.1 inç arasında bir büyüklüğe sahip olacak. Ekran çözünürlüğü ise, minimum WVGA olarak düşünülmüş.

Siyah ve gri renklerin hakim olacağı telefon, gerçek 3D desteği de sunacak. Bu da, Android işletim sisteminin oyunlarla en kusursuz birlikteliği olacak gibi görünüyor. Eğer bir aksilik olmazsa, oyunlar Android Market üzerinden dağıtılacak.

PlayStation cep için düşünülen piyasaya çıkış tarihi ise bu yılın Ekim ayı. Fiyat konusunda ise henüz bir bilgi yok.

Okuyucu Yorumları