Sonunda kutudan bu da çıktı!

iPhone aldığınızı zannederken, kutuları açınca içinden bu çıksaydı güler miydiniz, ağlar mıydınız?

Sonunda kutudan bu da çıktı!

Yakın zamanın belki de en ilginç dolandırılma hikayelerinden biri, Avustralyalı bir kadının başına geldi. İnternet üzerinden bulduğu bir satıcıyla anlaşan kadın, 2 iPhone satın aldığını düşünürken hiç beklemediği bir sürpriz ile karşılaştı.

Bir çift iPhone almak için internet üzerinden satıcı arayan masum bir insan düşünün. İnternet sitesine ilan veriyor ve bir süre sonra bir kişiden cevap geliyor.

Herald Sun'ın söylediğine göre, olay bu cevap ile başlıyor. Bir başka bayan tarafından gelen cevap üzerine kurban, satıcı olan kadın ile görüşmeye başlıyor ve bir süre sonra anlaşmaya varılıyor. Brisbane'de yer alan bir McDonald's'ta görüşme kararı alan kadınlar bir sorun ile karşılaşmadan buluşuyorlar ve kısa bir süre için her şey çok iyi ilerliyor. Alıcı 1500 Avusturalya Doları'nı (yaklaşık olarak 1.336 ABD Doları) teslim ediyor ve son derece yeni iki adet iPhone kutusunu teslim alıyor. En azından alıcının düşüncesi bu şekilde ve olay bu noktada kopuyor.

Aldığı kutuların içinden çıkanlar ise kutu başına bir adet elma. Evet... Sadece doğal bir logo var ve ürün yok. "Satıcı" elmaları bu kutulara nasıl sığdırmış bilmiyoruz ama durumda bir "çürüklük" olduğu kesin.

Böyle bir alışveriş nasıl yapılabiliyor diye merak edenlere ise hatırlatmak lazım. Apple ürünleri kullanılarak, bu tarzda gerçekleşen ilk dolandırıcılık bu değil. Daha önceleri Spartanburg'tan bir kadın 180 dolar'a ahşap bir iPad maketi satın almak zorunda kalmıştı. En azından bu üründe Apple logosu yer alıyordu. İlginç olan ise bu olayın yaşandığı otoparkın da McDonald's'a ait olması.

Daha yakın zamanda ise Britanyalı bir adam yine bir otoparkta yapılan alışveriş ile 390 dolar'a bir iPad satın almıştı. Aldığı kutunun içinde ise patates bulunuyordu.

Ürün ne olursa olsun, parayı teslim etmeden önce ürünü kontrol etmekte fayda olduğunu bir kez daha hatırlatmakta yarar var. Özellikle ödenen para yüksek bir miktar ise...

Okuyucu Yorumları