Sonunda o da geliyor!

Uzun süredir konuşulan ama bir türlü gelmeyen internet bombası, sonunda geliyor. Hem de çok yakında!

Sonunda o da geliyor!

Hüseyin Cem Köylü

Apple'ın iOS App Store'u ve Mac App Store'u, Google'ın Chrome Store'u ve Android Market'i, Windows'un Windows Phone Marketplace'i ve yakında gelecek olan Windows Store'u var. Rakiplerinden geri kalmak istemeyen Mozilla da, uzun süredir konuşulan mağazasını sonunda açıyor!

Firefox'un yataıcısı olan Mozilla, geçtiğimiz gün Mozilla Marketplace'in "sanal kapılarını" açmasına çok kısa bir süre kaldığı duyurusunu yaptı. Haftaya başlayacak olan Mobile World Congress ile birlikte ilk geliştiricilerin uygulamalarının aınacağı, şu sözlerle müjdelendi: "Eğer uygulama geliştiricisiyseniz, hazırladığınız uygulamayı cihazlar ve platformlar arası dağıtmak ve para kazanmak istiyorsanız, uygulamanızı Mozilla Marketplace'e kaydettirmelisiniz. Uygulamanızı kayıt ettirerek hem uygulamanızın adını rezerve etmiş olur hem de açılışta öne çıkan uygulamalardan biri olma şansını yakalarsınız."

Mozilla, basın bülteninde kendi uygulama dükkanlarının "HTML 5, JavaScript ve CSS gibi Web teknolojileri üzerine kurulan, işletim sistemi ve cihazdan bağımsız ilk uygulama dükkanı" olduğunu iddia ediyor.

Bu hamle, belki de Mozilla'nın kendi işletim sistemini kurma planının bir parçası olabilir. Şirket, gelecek hafta başlayacak olan MWC'de, Boot2Gecko olarak adlandırılan yeni mobil işletim sistemleriyle ilgili açıklama yapacaklarını da duyurdu.

Okuyucu Yorumları