Sonunda onu bile vurdular!

Ne kadar zengin, ne kadar güçlü biri de olsanız, onların elinden kurtulmanız çok zor!

Sonunda onu da vurdular!

Ne kadar zengin ve güçlü biri de olsanız, kimlik hırsızlarının elinden kurtulamayabiliyorsunuz. Bunun sön örneği ise, Microsoft'un ortak kurucularından olan Paul Allen'ın başına gelenler.

Uzunca bir süre önce, sağlık sorunları nedeniyle Microsoft'tan ayrılmış da olsa, Allen şu anda dünyanın en zengin ilk on kişisi arasında kabul ediliyor. USA Today'in haberine göre Allen'ın banka hesapları, geçtiğimiz günlerde skandal denebilecek kadar ilginç bir dolandırıcılık hikayesine konu oldu.

Brandon Lee Price isimli eski bir ABD ordu personeli, ilgili banka ile iletişime geçmiş ve Allen'ın Seattle şubesindeki bir hesabını her nasılsa Pittsburgh şubesine aktartmış. Price'ın hesap bilgilerine nasıl ulaştığı, daha da ilginci, bankayı bu transfer için nasıl ikna ettiği henüz belli değil.

Olanlar, işte bundan sonra oluyor... Haberimizin ikinci sayfasında...

Price, Allen'ın hesabında cirit atmış!

Price, Allen'ın hesabında cirit atmış!

Price, birkaç gün sonra da, bankanın Pittsburgh şubesine, hesaba bağlı kredi kartının kaybolduğunu söylemiş ve kendi adresine, yeni bir kredi kartı gönderilmesini sağlamış. İşte bu kredi kartını, bazı kredi borçlarını kapatmak için kullanan Price, aynı zamanda yüklü miktarda alışveriş yapmaya ve PayPal üzerinden kendi hesabına para aktarmaya çalışmış.

Geçtiğimiz günlerde yakayı ele veren Price'ın, yüksek güvenlik gerektiren tüm bu işlemleri nasıl yaptığı bilinmiyor. Paul Allen adına konuşan bir sözcü ise, hesaptan sadece kredi ödemeleri için para alındığı, diğer harcama ve transferlerin ise gerçekleşmediğini açıkladı.

Okuyucu Yorumları