Sonunda onu da hack'lediler!

Bu cihazın, hackerlar tarafından dev ağlara sızmak için kullanıldığını duyunca çok şaşıracaksınız...

Sonunda onu da hack'lediler!

Dijital video kaydediciler (DVR), internette siber saldırıların kaynağı olan platformların başında geliyor desek, bu çoğunuza hiç de inandırıcı gelmezdi. Ancak NorseCorp şirketinin baş teknoloji sorumlusu Tommy Stiansen hiç de öyle demiyor: "Bugün sadece Amerika'da hack'lenmiş 10,000 DVR gösterebilirim."

İnternetten istihbarat toplayan şirket, son zamanlarda müşterilerinden birinin, birleşik kredi bankasının sanal sunucusuna art arda saldırı gerçekleştiğini keşfetti. Ancak saldırıların kaynağı bir hayli ilginçti. Stiansen saldırının, bankanın internet ağına kabloyla bağlı bir DVR aracılığıyla yapıldığını belirtti.

Kablo şirketi tarafından DVR için bir güvenlik duvarı sağlanmamıştı. Dolayısıyla DVR'ı banka ağından kesmek ağ yöneticisine kalmıştı. Stiansen, bu tarz güvenlik açıklarının yöneticiler tarafından sürekli kontrol altında tutulması gerektiğini söyledi.

Siber suçluların, bankaların web sitelerine girerek müşterilerin kimlik bilgilerini çalmak için kullandığı birçok yazılım mevcut. Elbette Zeus, bunların en meşhur olanı. Ancak Stiansen, neredeyse her gün yeni bir türü çıkan Zeus'la baş etmenin çok zor olduğunu söylüyor.

Okuyucu Yorumları