Sonunda Sandalyeler de Akıllandı!

Hem elektrikli, hem otonom, hem de akıllı... Bu tekerlekli sandalyeler ile birlikte, sandalyelerin de akıllanabildiğini gördük!

Sandalyeler de akıllandı!

Panasonic'in robotik elektrikli tekerlekli sandalyesi sayesinde sınırlı hareket kabiliyetine sahip olan yolcular, kısa bir süre sonra havaalanlarında çok daha rahat bir şekilde hareket edebilecek. Japonya'nın Haneda Hava Limanı'nı herkes için daha erişilebilir bir hale getirme programının bir parçası olarak üretilen bu tekerlekli sandalyeler, otonom hareket teknolojisini kullanıyor. Yolcuların gidecekleri yeri bir akıllı telefon aracılığı ile belirtmelerinin ardından sandalye, kendi konumunu ve en iyi rotayı hesaplayarak harekete geçiyor.

Birden fazla sandalye grup halinde hareket edebiliyor ve bu da ailelerin veya grupların beraber kullanabilecekleri anlamına geliyor. Ayrıca sandalyeler, kullanımın ardından otomatik olarak "toparlanıyorlar" ve bu da havalimanı çalışanlarının üzerindeki iş yükünü azaltıyor. Tabii ki bu sandalyeler algılayıcılarını kullanarak olası bir çarpışma ihtimalinde de gerekli önlemleri alıyorlar.

Sandalyeler, günümüzden başlayarak 2018 Mart ayına kadar, Panasonic ve NTT tarafından başlatılan diğer çalışmaların yanı sıra test edilecekler. Diğer çalışmaların arasında akıllı telefon nesne tanıma teknolojisi ile dil sınırlarını ortadan kaldırmak (akıllı telefonunuzu bir işarete tutmanız çeviri için yeterli olacak), kalabalık analizi teknolojileri ile yolcu yoğunluğunu azaltmak ve görme engelliler için daha net akıllı ses işaretleri gibi programlar bulunmakta...

Okuyucu Yorumları