Sony ABD’de PlayStation satamayacak

Japon eğlence elektroniği üreticisi Sony Computer Entertainment’in, bir Amerikan mahkemesi tarafından ABD’de PlayStation konsolu satması yasaklandı ve Amerikan firması Immersion’a tazminat ödemekle cezalandırıldı.

Sony ABD’de PlayStation satamayacak

Sony sözcüsünün Pazartesi günü Tokyo’da da dile getirdiği gibi San Jose’den bir Amerikan firması patent haklarının çiğnendiği gerekçesi ile 90.7 Milyon Dolar’lık bir tazminat ödenmesi talebiyle mahkemeye başvurdu. Sözcü, oyun pazarının ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş olan Sony biriminin, Kaliforniya bölge mahkemesine başvurarak karara itiraz edeceğini açıkladı. Ancak Sony, mahkeme devam ettiği sürece ABD’dedeki konsol satışına devam edecek.

Immersion, 2002 yılında açtığı dava da oyun içerisindeki hareketlerin titreme olarak oyun konsolunun joysticklerine aktaran teknolojinin lisans haklarının çiğnendiğini iddia ediyor.

Sony, “Dual Shock” olarak adlandırılan vibrasyon teknolojisini PlayStation ve PlayStation 2 oyun konsollarında kullanmıştı. Yeni oyun konsolu PlayStation Portable bu durumdan etkilenmiyor. Immersion ise henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Okuyucu Yorumları