Sony bombaları ardı ardına patladı...

Sony bombaları ardı ardına patlattı: Süper ucuz ve ince bir PS3, yeni oyun türleri ve Örümcek Adam!

Sony'nin müthiş bombaları!

Almanya'da gerçekleşen GamesCom fuarında uzun süredir beklenen gerçekleşti ve PlayStation 3 Slim resmen görücüye çıktı. Sony Computer Entertainment CEO'su Kaz Hirai'nin tanıttığı konsol büyük ilgi çekti. Uzun zamandır dedikoduları dolaşan PS3 Slim gerçekten bekleneni verdi. Yeni ince kasasıyla oldukça etkileyici bir görünüme sahip olan PS3'teki değişiklikler sadece kozmetik ve ergonomik olmakla kalmadı...

45nm Cell işlemci ile verimlilik...

45nm Cell işlemci ile verimlilik...
Hangi açıdan bakılırsa bakılsın şık bir cihaz

PS3'teki 60nm'lik Cell işlemcisinin yerine 45nm'lik yeni Cell işlemcisini içeren PS3, aynı işlemci gücünü koruyor. PS3 45nm sayesinde daha az enerji tüketiyor. Daha az enerji tüketiminin yanı sıra daha az ısınan ve daha sessiz çalışan PS3'te daha pek çok özellik yer alıyor.

120GB depolama kapasitesine sahip PS3'in sabit diski, kasanın önünde konumlandırılmış. Bu sayede mevcut sabit diski, daha geniş kapasitede bir sabit diskle değiştirmek de kolaylaşıyor.

Üzerinde iki adet USB girişi, HDMI, optik çıkışlar, klasik ethernet bağlantısı için RS232 portu yer alıyor. Wi-Fi desteğine sahip PS3, PSN yani PlayStation Network'e bağlanan kullanıcıları kablo karmaşasından da kurtarıyor.
Hangi açıdan bakılırsa bakılsın şık bir cihaz

İncelen PS3 Blu-Ray oynatma özelliğini koruyarak oturma odalarında çok daha şık bir görüntü sunuyor. Piyasaya Eylül ayında çıkacak olan PS3 Slim'in fiyatı ise 299 dolar olacak.

Bir bakışta PS3'ün yeni özellikleri...

Bir bakışta PS3'ün yeni özellikleri...

• PS3 sistem yazılımı güncellemesi – V 3.00: Yeni PS3 ile sistem yazılım sürümü de yükseltiliyor. Bu güncelleştirmeyle kullanıcılar, "En yeniler" ("What's New" ) ekranıyla hızlı bir şekilde en yeni oyun, muzik ve filmlere ulaşabilecekler. Ayrıca PlayStation Store'dan XMB ™ (XrossMediaBar) üzerindeki son oynadıkları oyunları doğrudan kullanabilecekler. PS3 sürekli olarak gerçekleştireceği sistem yazılımı güncellemeleriyle kullanıcıların eğlence deneyimini daha da geliştirmeye ve kolaylaştırmaya devam edecek.

• BRAVIA® Sync™ Özelliği: Yeni PS3 sistemi BRAVIA ® Sync ™ özelliği ile sunuluyor. Kullanıcılar yeni PS3 sistemini HDMI kablosuyla Sony BRAVIA LCD TV'ye bağladıklarında TV'nin uzaktan kumandasıyla PS3 sistemini de yönetebilecekler. Ayrıca Sony'nin Eco prensiplerine uygun olarak geliştirilen BRAVIA'lar "Sistem Bekleme Modu"na geçtiğinde PS3 sistemi de otomatik olarak kapanacak.*

• Dikey Stand (Vertical Stand - CECH-2000 serisi): Kullanıcılar ayrı satılan bir dikey stand ("Vertical Stand") ile PS3 sistemlerini evlerinin mevcut ev eğlence ve ses sistemlerine daha kolay entegre edebilecekler.

• "Install Other OS" özelliğinin kalkması: Yeni PS3 sistemi, oyunlar ve diğer eğlence içeriklerini sunmaya odaklanıyor. Yeni PS3 sistemiyle kullanıcılar, diğer işletim sistemleri yükleyemeyecekler.

Yeni bir oyun türü geliyor!

Yeni bir oyun türü geliyor!
PSP Go geliyor ama normal PSP sahipleri de mutlu olacak

GamesCom'da yapılan açıklama PS3 Slim'le de kalmıyor. PlayStation Network ve PlayStation Portable ve Sony'nin yeni hareket algılayıcılı kontrol cihazı için de yenilikler ortaya çıkıyor.

Uzun zamandan beri bir yeniden yapılanma içerisinde olan PSN, PS3 Slim ile birlikte Microsoft Xbox 360 ve Microsoft Live ile olan rekabeti kızıştıracak. PSN üzerinde yer alan PlayStation Store'daki en son ürünler artık XMB yani Cross Media Bar üzerinden direkt olarak erişilebilir hale geliyor.

Gezgin oyuncuların favorisi PSP için de yenilikler var. Uzun zamandır beklenen PSP Go'nun yanı sıra 1 Ekim tarihinde PSP Minis oyuncularla buluşacak. Bu yeni oyun serisinde çok daha ucuz, çok daha az yer kaplayan çerez oyunlar yer alacak. 100MB'lık boyutuyla bellek kartlarında daha az yer kaplayan oyunlardan 15 tanesi 1Ekim'de piyasaya çıkarken, 2009 sonundaki rakamın 50'ye ulaşması bekleniyor.

PSP'nin esas bombası!

PSP'nin esas bombası!
Otobüste çizgi roman keyfi gelecek! Bir de Manga sunarlarsa...

PSP sahipleri içerisinde çizgi roman sevenleri çok keyiflendirecek bir yenilik de yolda. Dijital bir çizgi roman okuyucusu sayesinde Marvel'dan Spider-Man, Xmen, Fantastic Four, Wolverine, Captain America, Iron Man ve Hulk bu yeni çizgi roman okuyucusu için sunulacak. Gelecekte de PSP için çok daha fazla çizgi roman serisi sunulacak.

Son olarak PS3 hareket algılayıcı kontrol cihazıyla ilgili gelişmeleri beklerken Sony'nin açıklaması GamesCom'un yegane hayal kırıklığı oluyor. Çünkü Sony bununla ilgili detayları açıklamayı gelecek ayın Tokyo Game Show'a erteliyor.

Okuyucu Yorumları