Sony bu sefer tutturamadı!

Sony'nin belalısı PS3 hacker'ı Geohot hakkındaki şok iddiaya hacker'dan dalga geçer gibi cevap geldi

Sony bu sefer tutturamadı!

Sony'nin uzun zamandır uğraştığı ve bir türlü kurtulamadığı dünyaca ünlü hacker George Hotz, firmaya dert olmaya devam ediyor. Aynı zamanda Geohot ismiyle de tanınan hacker, Sony'nin iddiasına göre yakın zamanda Amerika'yı terk etti ve Güney Afrika'ya kaçtı.

Suçlu olduğu kesinlik kazandıktan sonra evine baskın düzenlenen ve hack işlemi için kullanılabilecek bütün eşyalarına el konan Hotz için açılan davaysa halen sürüyor.

Sony, hacker'ın halen elinde PS3 kodları bulunduğundan ve ilk fırsatta yayınlayacağından şüpheleniyor. Hotz'un kendi sitesini de mercek altına alan Sony, 2009 Ocak ayından bu güne kadar yapılan bütün IP giriş-çıkışlarını kontrol ediyor.

Mahkemeye bakan yargıç ise yakın zamanda Hotz'un elinde olma ihtimali bulunan bütün cihazları getirmesini istemişti. Davanın geldiği bu kritik noktada Sony'nin Hotz'a yaptığı "kaçak" muamelesiyse ortalığı bir anda karıştırdı.

Hacker'ın Sony'ye cevabı gecikmedi...

Hacker'ın Sony'ye cevabı gecikmedi...

Hotz ise bütün bu karışıklığa bir son vermek için blog'unda şöyle yazdı; "Aslında Sony'nin söyledikleri gerçekten de doğru. Şu anda Güney Amerika'dayım ama gereksiz paniklere gerek yok. Bu seyahat çok önceden planlanmıştı. Şu anda da bahar tatilindeyim; malum hacker'lık benim hayatım değil."

Avukatıyla da halen bağlantıda olduğu ortaya çıkan ve Amerika'ya çoktan dönen Hotz, Sony'e karşı bir sıfır önde gibi gözüküyor. Bakalım bu davanın sonu nereye varacak...

Okuyucu Yorumları