Sony, çift lensli kameralar için tarih verdi

Çift lensli kameralar, Sony'ye göre bu tarihten itibaren karşımıza çıkmaya başlayacak!

Çift lens devrimi yakın!

Özellikle bir akıllı telefona rahatlıkla sığabilecek kadar yoğun bir yapıda olduklarını düşünürsek tek bir kamera lensinin aslında son derece becerikli bir araç olduğunu söyleyebiliriz. Akıllı telefon üreticileri de kullanıcıların cihazlarında en çok yararlandıkları unsurlardan biri olan kameraların bütün bu becerilerini daha da arttırmak için sürekli çalışıyorlar.

Bu doğrultuda atılabilecek en etkili adımlardan birisinin çift lensli kameralar olduğu söylenebilir. Zaten başarılı bir kamera birimine sahip olan firmalardan Sony de önümüzdeki yıl çift lensli kameralara sahip cihazları görmeye başlayabileceğimizi düşünüyor.

Sony CFO'su Kenichiro Yoshida firmanın çift-kamera platformunun ürettiği teknolojinin 2016'da akıllı telefon pazarının önemli oyuncularının cihazlarında görülebileceğini öne sürdü. Bununla birlikte Yoshida, üst segment akıllı telefon satışlarının giderek yavaşlaması nedeniyle, çift lensli kameralara sahip akıllı telefonların asıl büyük yükselişinin 2017'de yaşanacağını söyledi.

Diğer yandan önümüzdeki dönemde piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 7 Plus ve LG G5'in de söz konusu çift lensli kameraları barındıran modeller arasında olacağı söylentileri de var. Fakat bu gelişmiş kamera teknolojisine tanık olmak için en az bir yıl daha beklememiz gerekecek.

Okuyucu Yorumları