Sony'den 27 inç OLED TV

Şimdiye kadar 11 inç ile sınırlı kalan OLED ekran teknolojisi, 27 inç'e terfi ediyor.

OLED TV büyüyor

Sony, 2007 yılının son çeyreğinde piyasaya sunduğu OLED TV'leri ile büyük ses getirmeyi başarmıştı. Ancak bu TV'lerin 2 büyük sorunu vardı: 11 inç ile sınırlı kalmaları ve fiyatlarının son derece yüksek olması. 11 inçlik küçük OLED TV'lere sahip olmak isteyenler, yaklaşık 1.700 Doları gözden çıkartmak zorunda.

OLED teknolojisi, en azından bir sorununu, yani ekran büyüklüğü sorununu yavaş yavaş çözmeye başlıyor gibi görünüyor. Sony'den yapılan açıklama, 27 inç büyüklüğündeki XEL-1 modelini "oldukça yakın" bir tarihte piyasaya sunacağını açıkladı. Kulağımıza gelenler ise, "oldukça yakın" tarihin 12 ay sonrası olduğu yönünde.

Geçtiğimiz ocak ayında prototip 27 inç OLED TV'sinin demo gösterisini yapan Sony, 1.000.000:1 gibi inanılmaz bir kontrast oranı ve 1080p çözünürlük ile herkesi büyülemeyi başarmıştı. Ancak şurası da bir gerçek ki, 27 inçlik XEL-1'i evlerimizde görmemize daha çok var. Çünkü OLED teknolojisi hala ucuz bir teknoloji değil. 27 inçlik bir OLED TV'nin makul fiyatlarla satılması da, ilk aşamada pek mümkün gibi görünmüyor.

Okuyucu Yorumları