Sony'den CES bombardımanı!

Sony, dev fuarı yeni teknolojileriyle adeta bombaladı! İşte Google TV'den Walkman'e yepyeni Sony'ler

Sony'den bombardıman!

Sony, Las Vegas'da 10 Ocak'ta başlayan ve devam eden Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda en son teknolojik ürünlerini ortaya çıkardı. İşte TV'lerden fotoğraf makinelerine teknoloji devinin tanıttığı ürünler.

Kablosuz hoparlör yuvası

Sony, Mayıs ayında Türkiye'deki müzikseverlerle buluşacak olan yeni X Serisi 'Made for iPod/iPhone/iPad' hoparlör yuvası RDP-X200iP modeli ile tüketicilere, "ses ve tasarım arayışınızdan sakın taviz vermeyin" diyor.

Günümüzün dijital yaşam tarzına uygun olarak tasarlanan yeni X Serisi, müziğin tadını tam da istediğiniz şekilde çıkartmanızı sağlıyor. Kullanıcılar, iPod/iPhone/iPad'lerini yuvaya yerleştiriyor, bir yandan cihazları şarj olurken diğer yandan kendilerini müziğe bırakabiliyor ya da bunun yerine, iPod/iPhone/iPad, akıllı telefon, tablet veya kişisel bilgisayarlarından evdeki kablosuz ağlar üzerinden müzik yayını yapabiliyor.

Yeni model, her koşulda, kullanıcının, mobil cihazını yanında tutarken bir yandan da müziğin tadını çıkarmasının iyi bir yolu oluyor. İster yuvada olsun ister kablosuz ağ üzerinde, X Serisi'ni her türlü yaşam alanının merkezine oturtacak güce ve zengin detaylara sahip ses ile ödüllendiriliyor.

X Serisi kullanıcı, o anda ne yapıyor olursa olsun, kablosuz olarak bağlanmak ve müzik koleksiyonunun keyfine varmak için daha fazla seçenek sunuyor. Kullanıcılar, en sevdikleri şarkıları, akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar veya kişisel bilgisayarlarından Bluetooth üzerinden aktarıp, yayınlayabiliyor.

Sony'nin yeni X Serisi RDP-X200iP modeliaynı zamanda 40W toplam hoparlör gücü de sağlıyor.

Yeni ev eğlencesi cihazları

Yeni ev eğlencesi cihazları

Sony, dünyanın en önemli tüketici elektroniği fuarlarının başında gelen CES 2012'de, "artık gördüğünüze inanabilirsiniz" diyerek, Yeni Blu-ray Disc Oynatıcıları ve Blu-ray Ev Sinema Sistemlerini tanıttı.

Ev eğlencesi alanında heyecan verici yeni bir sayfa açılıyor

Sony Eurasia Ses ve Görüntü Sistemleri Ürün Müdürü Gamze Tekin, ev eğlencesindeki yeni trendlere ve Sony'nin ev eğlencesine getirdiği yeniliklere değinerek şunları belirtti: "Eğlenme şekillerimizde teknolojideki gelişmelerle paralel olarak büyük değişiklikler oldu ve 2012 itibariyle pazara sunduğumuz yeni Blu-ray Disc Oynatıcılarımız ve Ev Sinema Sistemlerimiz de bu gelişmeleri sizlere sunuyor. Artık her şey sadece DVD veya Blu-ray Disc koleksiyonunuzdan ibaret değil, bugün insanlar internetteki çevrimiçi içerikten de yararlanmak istiyor. İnternetteki içeriğin de göze ve kulağa bilgisayarlarında olduğundan daha hoş gelmesini istiyor. Son model Sony Blu-ray oynatıcılarımız ve ev sinema sistemlerimiz ile; büyük ekranda bir YouTube klibini seyrederek, kaçırdığınız televizyon programını izleyerek, veya müzik dinleyerek sevdiğiniz içeriğin tadına her zamankinden yüksek kalitede varabilirsiniz."

Sony'nin yenilikleri sayesinde kullanıcılar, Blu-ray Disc veya DVD seti üzerinden film izlerken ya da kaçırmış olduğu televizyon programını internet üzerinden aktarırken tüm görüntülerin keyfini daha da iyi ve net görüntü kalitesi çıkarıyor. YouTube videolarının görüntü kalitesini bile daha da iyileştirilerek, HD'ye yakın kaliteye ulaştırıyor. Görüntü kalitesinin her şeyden daha önemli olduğunu düşünen kullanıcılar BDP-S790 Blu-ray Disc oynatıcı ile filmleri Dijital Sinema 4K çözünürlüğe yükseltebiliyor. High Definition'ın bir sonraki kuşağını oluşturan bu yeni format mevcut Full HD'den 4 kat daha iyi çözünürlük sunuyor.

Seste yeni standartlar geliyor

Yeni Sony Ev Sinema Sistemleri, hem 3D Surround Ses'li bir Hollywood filmini izlerken, hem de herhangi bir TV dizisini izlerken daha kaliteli ve gerçek ses sunuyor.

Yeni Sony ses sistemlerindeki özel yazılım sayesinde, yüksek sesli reklamlarda çok sık olan sesteki ani yükselişler otomatik olarak ayarlanarak daha dengeli bir dinleme deneyimi sağlanıyor. Bu yazılım sayesinde, patlamalar veya diğer yüksek ses efektlerindeki aşırı ve ani yükselişler dengelenip, konuşmaların arka planda kalması engelleniyor.

Bir diğer öne çıkan özellik ise, hoparlörler nereye yerleştirilmiş olursa olsun, ideal ses ortamının tadını çıkarmayı sağlayan geliştirilmiş otomatik kalibrasyon sistemi. Modellerin birçoğunda bulunan kablosuz arka hoparlörler sayesinde ekipmanın sesi azami düzeye çıkartacak şekilde zahmetsizce konumlandırılabiliyor.

Ayrıca, tüm yeni N-Serisi Ev Sineması Sistemleri, yenilikçi Magnetic Fluid hoparlörler ile donatıldı. Bunlar sadece neredeyse kusursuz, parazitsiz ses sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda -geleneksel hoparlörlere kıyasla enerjiyi daha verimli kullanıyorlar.-

Sizi daha da şımartacak seçenekler

Tüketiciler, daha fazla sayıda Sony Blu-ray Disc Oynatıcı ve Blu-ray Ev Sinema Sistemleri'ndeki dahili Wi-Fi özelliği sayesinde 2012 yılında LED TV'leri üzerinde daha da geniş bir çevrimiçi eğlence dünyasına erişebiliyor, bunun keyfine varıp, çevresindekilerle paylaşabiliyor.

Her şey, geniş bir talebe göre film hizmeti, müzik, spor, TV programları ve YouTube gibi kanallar ile çevrimiçi videoları içinde barındıran Sony Entertainment Network ile başlıyor.

Kullanıcılar bilgisayarlarındaki film, resim ve şarkılara ev ağı üzerinden bu dosyalara erişip, hepsinin keyfine büyük ekranda varabiliyor. Ayrıca, rahatlık için akıllı telefonunu eğlence sistemlerinde kullanabileceği bir uzaktan kumanda haline getirebiliyor. Akıllı telefonlar, ister ayarlamalar yapmak ister çevrimiçiyken yazı yazmak için klavye olarak da kullanılabiliyor.

Bu özellikler sayesinde kullanıcılar eğlence deneyimini mümkün olduğunca zahmetsiz, çeşitlilik içeren ve onu çevreleyen bir hale getirebiliyor.

Yeni Sony BRAVIA TV'ler de tanıtıldı!

Yeni Sony BRAVIA TV'ler de tanıtıldı!

Sony, CES 2012'de görücüye çıkardığı yeni BRAVIA TV serisi ile tüketicileri, televizyonları aracılığıyla biraz daha ötesini görmeye davet ediyor.

Yüksek görüntü teknolojisi, daha fazla bağlanabilirlik ve yenilenen tasarım

2012 model BRAVIA TV yelpazesini de bu anlayışla tasarlayan Sony, görüntü geliştirme teknolojisi X-Reality PRO sayesinde bir yandan düşük kaliteli sinyalleri iyileştirip bunları HD kalitesine yakın bir düzeye taşırken diğer yandan da iki ve üç boyutlu görüntüleri daha da netleştirecek şekilde geliştiriyor. Internet TV modellerine daha fazla kanal, uygulama ve bağlanabilirlik kazandırıyor. Tüm modelleri de yeni baştan tasarlayarak, TV ve standlarını oturma odalarının şıklığına şıklık katacak şekilde yapılandırıyor.

Daha da akıllı teknolojiler ile neler göreceğinizi hayal edin

Sony'nin görüntü geliştirme işlemcileri X-Reality PRO ve X-Reality sayesinde teknoloji artık daha da akıllı hale gelmiş durumda. Televizyonunuzun içindeki X-Reality PRO, kullanıcı ne izlediğini daha kendisi bilmeden biliyor. Ekrana çıkan bir yüzü veya daha fazla detay gerektiren bir arka planı anında ayırt ediyor ve görüntüyü uygun şekilde ayarlıyor. Aynı zamanda, kullanıcının, dijital TV, çevrimiçi video, fotoğraf, DVD ya da Blu-ray Disc olmak üzere ne tür bir içerik izlediğini de fark edip, yine görüntüyü uygun şekilde ayarlıyor.

Ayrıca Sony, yeni modellerinde, X-Reality PRO ve X-Reality'nin büyülü görüntülerini, 3D içeriğe taşıyor. Super Resolution özelliği artık 3D içeriği, High Definition'a da yükseltiyor. Sonuçta da ortaya, 3D'de daha da keskin resim kalitesi ve daha pürüzsüz sahneler çıkıyor.

Google TV Box ile daha fazlasına erişin

Sony İnternet TV, Google TV platformunda çalışan Network Media Player "NSZ-GS7" ve Blu-ray Disc Oynatıcı "NSZ-GP9"u da iyi biçimde tamamlıyor. Kullanıcılar, televizyon modelleri ile ara yüz entegrasyonu sayesinde her iki cihaza da sadece HDMI ile bağlanarak içerik evrenine doğrudan erişebiliyor.

Siz nerede, eğlence orada

Kullanıcıların dizüstü bilgisayarında bulunan amatör filmler, televizyon programları ve videolar, hatta akıllı telefonunda bulunan fotoğraflar, Intelligent Connect ve Wi-Fi Direct ile yeni bir yaşama kavuşuyor. Televizyonunu ev ağına bağladıktan sonra istediği her şeyi, kablosuz olarak televizyonuna gönderebiliyor. Sadece tek bir tuşa dokunarak televizyonuna fotoğraf ve şarkı atabiliyor veya göz attığı bir web sitesini yakalayabiliyor ve beraberinde götürebiliyor. Her şey tamamen kullanıcının seçimine bağlı ve eğlencesi kendi nerede istiyorsa, onunla birlikte, yanında geliyor.

2012 için yeni bir görünüm: Klasik tarzlar, yeni tasarımlar

Hayatınızda hiç dalgalanan TV gördünüz mü? Sony, tasarım ruhunu daha da ileri götürerek, BRAVIA LED televizyon modelleri için bir hava yastığı üzerinde duruyorlarmış izlenimini veren ve tamamen sağlam şekilde durmalarını sağlayan bir stand yarattı. Aynı zamanda, yüksek kaliteli ses için entegre hoparlörlere sahip ve alçak mobilyalar için ideal şık bir stand da üretti. 3D gözlüklerinin bile görünümü tamamen değişti. Şık spor tasarım ve daha hafif titanyum çerçeveleri ile göze çarpan 3D gözlükler, akıllı tasarımları ile sadece iyi görünmekten çok daha fazlasını yapıyor.

Google TV platformu ile çalışan cihazlar!

Google TV platformu ile çalışan cihazlar!

Sony, Google TV Platformu'nda çalışan yeni Network Media Player (Ağ Medya Oynatıcı) NSZ-GS7 ve Blu-ray Disk Oynatıcı NSZ-GP9'u, ilk kez, ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen CES 2012'de görücüye çıkardı. Kullanıcılar HDMI üzerinden televizyonlarına bağlandıkları bu cihazlarla, HD TV yayınlarını izleyebiliyor, uygulamalardan yararlanabiliyor ve internette dolaşabiliyor. Yeni uzaktan kumandada, bir touch, alttan aydınlatmalı tam klavye, sesli arama için mikrofon ile kolay ve sezgisel kullanımı mümkün kılan, oyunlarla uyumlu üç eksenli hareket sensörü bulunuyor.

Sony dünyanın Google TV platformunda çalışan ilk HDTV ve Blu-ray Disk Oynatıcısı'nı 2010 yılında piyasaya sürmüştü. Yeni Ağ Medya Oynatıcı ve Blu-ray Disk Oynatıcı'nın 2012 yazının başında, Kuzey Amerika ve Avrupa'da piyasaya sürülmesi, ardından da diğer ülke ve bölgelere doğru yayılması planlanıyor.

Sony Corporation Kıdemli Başkan Yardımcısı, Yönetim Kurulu Üyesi ve Ev Eğlencesi Grup Başkanı Masashi Imamura, "2010 yılında, sektörde Google TV platformunda çalışan ürünleri piyasaya sunan ilk şirket olduk. Sony Internet TV sayesinde sahip olduğumuz teknik bilgiden yararlanarak, daha fazla tüketiciye, üstün kullanıcı deneyimleri yaşatan yeni ürünler sunmayı sürdüreceğiz. Ayrıca gerek BRAVIA TV gerekse mobil cihazlar ile uyumluluğu daha da güçlendirerek ev eğlencesi alanında yeni değer yaratacağız" şeklinde konuştu.

Google TV Ürün Yönetim Başkan Yardımcısı Mario Queiroz "Google TV konusunda, Sony ile olan güçlü işbirliğimizden dolayı çok heyecanlıyız. Geçtiğimiz Ekim'de çıkan Google TV yazılım güncellemesi tüketiciler tarafından çok olumlu karşılandı, 2012 yılında da, farklı formlarda yeni cihazları bir çok ülkeden tüketicilerimiz ile buluşturmak için sabırsızlanıyoruz" şeklinde ekledi.

Google, YouTube, Android Market ve diğer olanaklar

Google TV ile, kullanıcılar TV yayınlarını iyi bir biçimde izleyebiliyor, uygulamalardan yararlanabiliyor ve İnternet'te dolaşabiliyor. Hızlı arama motoru, televizyon programları ve YouTube gibi internet içeriğinden topladığı arama sonuçlarını kolay görüntüleme için bir arada sunuyor. Ayrıca, web siteleri veya uygulamalar eş zamanlı olarak, televizyon yayınının yanı başında, aynı ekran üzerinde gösterilebiliyor. Bunun yanı sıra,en son versiyon ile tüketiciler, Android Market üzerinden, aralarında televizyon için tasarlanıp optimize edilmiş 150 uygulamanın da bulunduğu oyunlar, müzik, spor, haber ve diğer birçok alandan bini aşkın uygulamadan da yararlanabiliyor.

Yeni geliştirilen kumanda ile sezgisel kullanım

Yeni uzaktan kumanda, bir yanında kolay kullanım için bir touch pad, diğer yanında ise yüksek görünebilirlik için alttan aydınlatmalı tam klavye ile donatıldı. Buna ek olarak, sesli arama için bir mikrofon ve kolay ve sezgisel kullanım için oyun uyumlu üç eksenli hareket sensörü de bulunuyor. Ayrıca, evrensel uzaktan kumanda olarak, bağlı olunan televizyona, set üstü cihazı veya amplifikatöre de kumanda edebiliyor.

Sony'nin mobil uygulamaları cihazlar arası bağlanabilirliği geliştiriyor

Başta Sony Tablet ve "Xperia" olmak üzere Mobil Android cihazlarının yanı sıra "iPad" ve "iPhone" gibi diğer akıllı ürünler üzerindeki mobil uygulamalar cihazlar arasındaki bağlanabilirliğin geliştirilmesine imkan sağlıyor. "Mobile Remote" tüketicilerin mobil cihazlarının üzerindeki web sitesini televizyonlarına atmasını veya televizyonlarında gösterilen web sitesini mobil cihazlarına göndermesini mümkün hale getiriyor. Buna ek olarak, "TrackID" televizyon yayınları, akan video yayınları ve paket medyada duyulan müzikle ilgili bilgiyi de hızla arayarak adını belirliyor. "

LCD BRAVIA TV ile gelişmiş cihazlar arası bağlanabilirlik

Uyumlu üst düzey BRAVIA6 televizyonlarının ana menüsündeki "Google TV" simgesine tıklayan kullanıcılar, Android Market veya uygulamaları kusursuz şekilde görüntüleyebiliyor. Ayrıca, Google TV ile çalışan Ağ Medya Oynatıcı ve Blu-ray Disk Oynatıcı'nın temel fonksiyonlarının BRAVIA uzaktan kumandası ile kullanılması da mümkün.

Boyutu küçük, performansı yüksek kameralar!

Boyutu küçük, performansı yüksek kameralar!

Sony, Cyber-shot dijital fotoğraf makinelerini, ilk kez, CES 2012'de tanıttı. Sony'nin sunduğu dört yeni kompakt fotoğraf makinesi, harika fotoğraflar çekmeyi herkes için kolay hale dönüştürüyor. Cyber-shot W630, W620, W610 ve S5000 yüksek kaliteli yaratıcı görüntülemeyi herkes, hatta eline ilk defa dijital fotoğraf makinesi alanlar için bile çocuk oyuncağı haline geliyor.

Daha düşük ışıkta bile daha net görüntüler elde edin

Cyber-shot W620, W610 ve S5000 fotoğraf makinelerinde bulunan SteadyShot görüntü sabitleme özelliği, elde yapılan çekimlerde daha düşük bulanıklığa sahip, daha net görüntüler elde edilmesini sağlıyor. W630'un sahip olduğu Optical SteadyShot, yüksek zum ayarlarında bile HD video veya fotoğraflar çekilirken, fotoğraf makinesinde meydana gelen titreme ile daha da etkin şekilde mücadele etmek üzere geliştirilmiş durumda.

360 derece panoramik görüntülerin keyfini çıkarın

Tüm modellerde bulunan yeni 360 Panoramik Çekim özelliği, doğa manzaraları, şehir manzaraları ve daha birçok sahnenin tam panoramik görüntüsünü elde ediyor. Tek yapmanız gereken, deklanşöre basarak kamerayı sahne boyunca kaydırmak. Çekilen yüksek sayıda görüntü otomatik olarak birleştirilerek 360 derece fotoğraflar yaratılıyor.

Akıllı Otomatik Çekim özelliği ile hiçbir anı kaçırmayın

Bir sonraki fotoğraf çekme fırsatını nasıl en iyi şekilde kullanabileceğinizden emin değil misiniz? Akıllı Otomatik Çekim Modu (iAUTO) portrelerden alacakaranlık sahnelerine kadar 33 farklı çekim durumunu tanıyor. Cyber-shot, hiçbir telaşa yer vermeksizin net, doğal sonuçlar için pozlandırmayı ve diğer fotoğraf makinesi ayarlarını otomatik olarak yapıyor.

Yeni efektlerle sanatsal harikalar yaratmak mümkün

Yapılan bir diğer ek rötuş ise Cyber-shot W630, W620 ve S5000'e kamera içi sanatsal görüntülerin kolaylıkla yaratılması için eklenen dört yeni Picture Effect (Görüntü Efekti) özelliği oluşturuyor. Kullanıcılar, fotoğraflarını, hiçbir bilgisayar veya fotoğraf düzenleme yazılımına ihtiyaç duymaksızın Pop Renk, Oyuncak Fotoğraf Makinesi, Kısmi Renk ve Yumuşak High Key ile geliştirebiliyor.

Dijital görüntüleme dünyasına girişte Sony'nin sunduğu bir fırsat olan Cyber-shot S5000, W Serisi modellerindeki eğlenceli ve kullanımı kolay birçok özelliği paylaşıyor. Her yerde bulunabilen AA piller ile çalışan cihaz, fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için harika bir fiyat-özellik dengesine sahip, pratik bir seçenek sunuyor.

Şubat'ta satışta

Cyber-shot ile uyumlu aksesuar yelpazesi artık şık, pratik koruma sağlayan bir dizi yeni taşıma çantası seçeneğini de kapsıyor. Sony'nin yeni Cyber-shot W630, W620, W610 ve S5000 dijital kompakt fotoğraf makineleri, Şubat 2012 tarihinden itibaren mağazalardaki yerini alıyor.

Teknik özellikler

Cyber-shot W630: 16,1 megapiksel, Carl Zeiss 5x optik zum/25mm geniş açı, Optical SteadyShot Aktif modu ile HD video (elektrikli stabilizasyon ile birlikte)

Cyber-shot W620: 14,1 megapiksel, 5x optik zum, HD video

Cyber-shot W610: 14,1 megapiksel, 4x optik zum

Cyber-shot S5000: 14,1 megapiksel, 5x optik zum

Yepyeni bir Walkman: Walkman Z!

Yepyeni bir Walkman: Walkman Z!

Walkman Z Serisi, Sony'nin, gücünü Android'den alan ilk Walkman mobil eğlence çaları olarak müzik dünyasındaki yerini alıyor. 8GB kapasiteli yeni Walkman Z1000 Mart ayı itibariyle sevenleriyle buluşuyor.

Üstün kişisel ses deneyimi

Walkman Z Serisi, en başta sahip olduğu iyi ses ile öne çıkıyor. Sony'nin ev sineması sistemleri için orijinal olarak geliştirilen entegre S-Master MX dijital amplifikatör teknolojisi, parazit seviyelerini ve bozulmaları oldukça azaltarak, kullanıcıların bütün favori melodilerini dinleme kalitesini bir üst seviyeye taşıyor.

5 Clear Audio Teknolojisi (S-Master MX, Clear Bass, Clear Stereo, DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) ve EX kulaklık sayesinde şimdiye kadarki en iyi Sony Walkman ses kalitesi deneyimini sunuyor.

Kullanıcının, kişisel müzik koleksiyonunu kontrol etme deneyimini de sezgisel olarak gerçekleştiriyor. "W.Control" uygulamasını başlatmak için özgün W tuşuna dokunmak yeterli oluyor. Kullanıcılar, müzik koleksiyonunu ve kapak tasarımını gözden geçirebiliyor veya iyi ekran görselleri ile eğlenme fırsatı buluyor. Walkman Z Serisi, SensMe'yi kullanarak aynı zamanda müzik koleksiyonunu da sınıflandırıyor. Günün saatine veya o anki hislerinize uyacak şekilde 14 ortam temalı kanaldan birini seçme fırsatı sunuyor.

Keşifler

Gücünü Android'den alan Sony'nin ilk mobil eğlence çaları Walkman Z Serisi, sahiplerine, önceden yüklenmiş pek çok uygulama seçeneği ile eğlenme ve Android Market'in gittikçe büyüyen yelpazesinde daha fazla seçeneğe ulaşma imkanı da veriyor.

Müzikal tutkularınızı paylaşın

Z Serisi'nin eşsiz ergonomik gövde tasarımı ile iyileştirilen xLOUDTM hoparlör sistemi, müziği, hoparlör yuvası gereksinimi olmaksızın paylaşma olanağı sunuyor.

Sadece bir müzik çalar olmanın ötesinde Walkman Z Serisi, evde veya dışarıda bütün içeriğinizi paylaşmanıza yardımcı oluyor. Bunun için sadece diğer DNLA özellikli cihazlara kablosuz olarak ve basit bir şekilde bağlanmak, sonrasında da ekrana dokunup, müziği, resimleri ve videoları Walkman'den TV', PC veya ev ses sistemine yönlendirmek yeterli oluyor.

Videolar, oyunlar ve fotoğrafların çok büyük boyutlarıyla eğlenceyi doyasıya yaşamak için Walkman'i TV'nize bağlamak da mümkün. HD keyfi için mikro HDMI çıkışı kullanılabiliyor veya kablo ihtiyacı olmaksızın zahmetsizce Bluetooth hoparlörlere, kulaklıklara, hi-fi sistemlere ve otomobil setlerine bağlanabiliyor.

Yeni Handycam'ler ile tanışın

Yeni Handycam'ler ile tanışın

Sony'nin Şubat 2012'den itibaren satışa çıkacak olan yeni Handycam ürün yelpazesi, daha da iyi görüntü sunan Full HD video ile daha canlı ve net ses kalitesine kolaylıkla ulaşabilmeyi mümkün kılıyor.

Sony'nin gelişmiş teknolojisi herkesin içindeki profesyonel film yapımcısını ortaya çıkarıyor. Diğer video kameraların titreyen, izlemesi zor görüntüler ile hayal kırıklığı yaşattığı tele ayarlarda bile daha sabit ve net video ve fotoğraflar çekmeyi sağlıyor. Kullanıcılar, görüntüyü daha da yakınlaştırıp yüksek detaylara sahip video ve fotoğraflar ile anı ölümsüzleştirebiliyor. Rüzgarın en sert estiği anlarda bile konuşmaları daha canlı ve net şekilde kaydedebiliyor.

Her duvarı, tavanı veya kullanışlı yüzeyi anında bir sinema perdesine dönüştüren yeni projektör modelleri ailesi de yeni Sony Handycam'lerle birlikte geliyor. Bu özel hatıralarına fazladan bir boyut daha katmak isteyenler için en küçük 3D Handycam daha tatminkar, üç boyutlu görüntüler elde edebilmeyi sağlamak üzere heyecan verici yeni özellikler de ekliyor.

Daha iyi HD video ve ses için yeni özellikler

Yelpazenin en üstünde yer alan modeller, HD video veya fotoğraf çekimde daha istikrarlı, profesyonel görünümlü görüntüler sunan yeni ve karmaşık bir dengeleme sistemi olan Balanced Optical SteadyShot ile geliyor. Dengeleme işlemi artık objektif ve Exmor R CMOS görüntü işlemcisi de dahil olmak üzere tüm optik sisteme uygulanıyor. Sonuç olarak ortaya, önceki modellere göre 13 kata kadar daha etkin( iki model de standart modda iken), bugüne kadarki en iyi titremeyi önleme performansı çıkıyor. Geniş açıdan telefotoya kadar tüm zum ayarlarında etkinliğini koruyor.

Dört yeni PJ Serisi modelde, doğrudan video kameranın açılan LCD ekranının içine monte edilmiş, dahili bir projektör de bulunuyor. Siz duvara veya herhangi bir elverişli yüzeye yansıttığınız filmlerin keyfini sürerken, belirli modellerde S-Master Digital Amplifier teknolojisine sahip Net Fazlı stereo hoparlörler temiz, dinamik ses sunuyor.

Daha küçük daha güçlü Full HD 3D Handycam

2011'de, dünyanın ilk çift kayıt yapabilme özelliğine sahip 'Double Full HD' 3D tüketici video kamerasının piyasaya sürülmesinin ardından, yeni HDR-TD20VE'nin büyüklüğü bir önceki nesil ürünün yaklaşık yüzde 66'sına eşit. 10x optik zuma sahip (3D'de 12x genişletilmiş zum ve 2D'de 17x genişletilmiş zum) iki ayrı stereoskopik G objektif, çift Exmor R CMOS sensör ve çift BIONZ görüntü işlemci ile birlikte çalışıyor.

Bu çifte kayıt sistemi, görüntüyü, 1920x1080 Full HD formatında 3D kaydederek, 3D TV'nizde Active Shutter gözlükleriniz ile tadını çıkarmanızı sağlıyor. Görüntüler, 8,8cm (3,5 inç) Xtra Fine 3D dokunmatik ekranda da gözlüksüz olarak izlenebiliyor. Yeni AUTO 3D derinlik ayarlama özelliği daha doğal, rahat 3D izleme imkanı sağlıyor. Video kameranın objektifleri arasındaki mesafe de, daha gerçekçi bir stereoskopik etki yaratmak amacıyla optimize edilmiş durumda. Bir önceki modelde 80cm olan video kamera ile nesne arasında olması gereken minimum mesafe artık 30cm'ye inmiş durumda olduğundan yakın 3D çekimler artık eskisinden de yakın hale geliyor.

Belirli 2D Handycam modelleri ile paylaşılan diğer HDR-TD20VE özellikleri arasında, Otomatik Rüzgar Sesi Azaltma teknolojisi ile İAUTO, GPS ile coğrafi etiketleme, çok yönlü Mmanuel kontroller ile kolay dosya transferleri ve PC'nizden hızlı şarj için dahili USB kablosu da bulunuyor.

Yeni aksesuarlar

Aktif Ara yüz Yuvası'na sahip en son Handycam projektör modellerine doğrudan takılabilen RDP-CA1 Taşınabilir Hoparlör, mobil sinema deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Hoparlör, odadaki herkes tarafından duyulabilecek kadar gür, temiz, 360 derece ses sağlıyor.

Yeni HVL-LE1, gelişmiş görüntü yaratımına yönelik LED uygulamalı, çok yönlü bir pil video ışığı. Video ışığı, ister yatay isterse dikey olsun, değişken aydınlatma açıları ve parlaklığın yanı sıra bir renk değiştiren ışık yumuşatıcı da sağlayabiliyor.

Sahneyi 60 süper ışık yayan LED ile aydınlatan HVL-LE1, Handycam NEX-VG Serisi (E-adaptörlü objektif ile) video kameranızın veya ? fotoğraf makinenizin (A-adaptörlü objektif ile) aksesuar yuvasına takılıyor. Gerek infoLITHIUM V serisi veya M serisi şarj edilebilir piller gerekse normal Ni-MH AA veya alkalin AA piller ile çalıştırılabiliyor.

VCT-MP1 'Multipod', ayarlanabilir bir monopod, mini tripod, destek sehpası ve destek kutusunu da içeren '4 yönlü' bir destek çözümü. Video kameranızı veya fotoğraf makinenizi, aktif çekim yaptığınız durumlarda bile dengede tutmak için oldukça ideal bir çözüm sunuyor.

Handycam 3D için ideal olan yeni 30MB/s SDHC medya kartları

Handycam ile uyum içinde olan Sony'nin yeni SDHC kart yelpazesi, 32GB'a varan kapasiteleri ile Mart 2012'den itibaren raflardaki yerini alacak. Röntgen ışınlarına, şoka ve ısıya dayanıklı olan kartlar, seyahatlerde, özel durumlarda ve günlük çekimlerde güvenilir bir seçim olarak dikkat çekiyor.

Kartların performansı, 30MB/s'ye varan veri transfer hızlarını destekleyecek şekilde geliştirildi. Büyük dosyaların bilgisayara transferini hızlandırmanın yanı sıra kartların yükseltilen hızı, bu sezonun Handycam yelpazesi ile Full HD ve 3D videolar çekmek için gerekli şartları da zahmetsizce karşılıyor.

Sony'nin sunduğu Dosya Kurtarma yazılımı artık yanlışlıkla silinen veya hasar görmüş 3D film ve fotoğraflar ile 2D görüntü dosyalarının kurtarılmasına imkan sağlıyor. Dosya Kurtarma yazılımı, kayıtlı kart sahipleri tarafından ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Handycam TD20VE ve PJ740VE - Teknik özellikler

HDR-TD20VE Çift Full HD 3D Flash Bellekli Video Kamera

· 64GB bellek üzerinde, 4 saate kadar Full HD 3D kayıt

· Çift 1/3,91 tip Exmor R™ CMOS Sensör ve çift BIONZ işlemci

· 10x optik zum; 12x genişletilmiş zum (3D) / 17x genişletilmiş zum (2D); 33,4mm geniş açılı (3D) / 29,8mm (2D) çift G Objektif

· Optical SteadyShot Aktif Modu

· 20,4 etkin megapiksele kadar fotoğraf çekme özelliği (sadece 2D)

· Otomatik Rüzgar Sesi Azaltma ve Daha Yakın Ses özellikli 5.1 Surround Ses

· 8,8cm/3,5 inç geniş Xtra Fine 3D LCD dokunmatik ekran

· S-Master Amplifier teknolojisine sahip stereo hoparlör

· Dahili USB kablosu ile bağlanın ve hızlı şarj edin

· Detaylı haritalı GPS

HDR-PJ740VE Full HD Flash Bellekli Video Kamera

· Dahili projektör

· PS, FX ve FH modunda Full HD (1920x1080) kayıt

· LP modunda (1440x1080) 11 saat azami HD kayıt zamanı

· CinemaTone Gamma™ ve CinemaTone Color™ ile 25p aşamalı kayıt modu

· 1/2,88 tip Exmor R™ CMOS Sensör ve BIONZ işlemci

· 10x optik zum, 17x genişletilmiş zum ve 26mm geniş açılı Carl Zeiss objektif

· Aktif modda Dengeli Optical SteadyShot

· 24,1 etkin megapiksele kadar fotoğraf çekme özelliği

· Otomatik Rüzgar Sesi Azaltma ve Daha Yakın Ses özellikli 5.1 Surround Ses

· 7,5cm/3 inç geniş Xtra Fine LCD ve elektronik vizör

· S-Master Amplifier teknolojisine sahip stereo hoparlör

· Manuel kontroller (zebra/peaking display ve genişletilmiş odak görüşü dahil)

· Dahili USB kablosu ile bağlanın ve hızlı şarj edin

· Detaylı haritalı GPS

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları