Sony'den heyecan yaratan yeni bir patent daha

Sony'nin yaptığı yeni bir patent başvurusu, Microsoft'un Surface teknolojisini bile kıskandıracak...

Sony büyük düşünüyor!

Dijital fotoğraf yaygınlaştıkça, fotoğraf baskısı için profesyonel hizmetlere başvurma ihtiyacı da azalmaya başladı. Yeni yazıcıların pek çoğu artık dijital fotoğraf baskısı imkanı da sunuyor. Sony ise bu konuda çığır açacak farklı bir yenilik peşinde.

Dev teknoloji firmasının son patent başvurusunda, yeni girişimi ile ilgili çok önemli ipuçlarını görmek mümkün. Sony'nin planladığı cihaz, üzerine bir fotoğraf makinesi yerleştirildiğinde, makine ile kablosuz bağlantı kurarak içerisindeki resimleri otomatik olarak kendi belleğine aktarma ve doğrudan çıktı alma imkanı sunacak. Görünüş olarak bir tarayıcı andıran cihazın üst kısmında yer alan tablası, hem fotoğraf makinesinin yerleştirileceği alan, hem de aktarılan fotoğrafların gösterileceği ekran olarak kullanılacak. Microsoft'un Surface teknolojisini andıran bu cihaz, kablo gereksinimini ortadan kaldırması ile de dikkat çekiyor.

Eran aynı zamanda, diğer fotoğrafların da küçük hallerini göstererek, seçim yapmak için kullanıcının işini kolaylaştıracak. Cihazın üst bölümü tamamen dokunmatik olarak hazırlanacak ve bu sayede resimler arasında geçiş yapmak son derece pratik bir işlem olacak. Kesinleşmemiş olmakla beraber, bu cihazın fotoğraf üzerinde basit değişiklikler yapması ihtimali de yüksek.

Sony'nin bu heyecan verici yazıcıyı ne zaman piyasaya süreceği ise henüz belli değil.

Okuyucu Yorumları