Sony'den şaşırtan PS4 açıklaması!

PS4'ü satın alıp ilk kez açtığınızda, beklediğiniz pek çok yeniliği bulamazsanız şaşırmayın!

Şaşırtan PS4 açıklaması!

PlayStation 4 ve Xbox One için geriye sayılı zaman kaldı ve her iki firma da kendi konsolu için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bir MS cephesinden, bir Sony cephesinden ardı ardına patlayan haberlereyse, Sony tarafından bir yenisi daha eklendi...

Firmanın kendi resmi blogunda yayınladığı bilgiye göre, Kuzey Amerika'da 15 Kasım itibarı ile piyasada olacak olan PS4, aynı gün 1.50 yamasına da kavuşacak. Normalde cihazın hiçbir şekilde desteklemediği DVD ve Blu-ray film oynatma seçeneği, ancak bu güncelleme yapıldığı zaman aktif olacak ve cihaz internete bağlanana kadar, PS4 sahipleri bu özelliklerden hiçbir şekilde yararlanamayacaklar. Fakat 1.50 yaması sadece film oynatıcılarla da sınırlı kalmıyor; kutudan çıktığında bulamayacağınız birçok PS4 özelliğini de beraberinde taşıyor.

PS4 oyunlarını Wi-Fi aracılığı ile PS Vista üzerinden oynamamıza imkan sunacak olan remote play, ekran kullanımını bambaşka bir boyuta taşıyacak olan second screen, live oyun stream edebilme, parti stili sesli konuşma grubu açabilme, PlayStation camera'nın yüz ve ses algılayabilme sistemi ve Sony Music Unlimited arka plan müzik çaları gibi normalde cihazın içerisinde bulunması gereken tüm özellikler, 1.50 yaması ile devreye girecek.

Güncelleme yapmadan hiçbir şekilde online multiplayer deyimi yaşamamıza da izin vermeyecek olan Sony, pek tabi bu hareketi ile olabildiğince korsana karşı durmayı hedefliyor. Benzeri bir girişim, Wii U çıkışında da yapılmış ve Nintendo'yu birçok sıkıntıdan kurtarmıştı.

Okuyucu Yorumları