Sony'den "VAIO Fit 11A yanabilir" şoku!

Eğer bu dizüstü bilgisayara sahipseniz, onu hemen bir kenara kaldırın. Çünkü yanma tehlikesi var!

Dikkat edin; yanabilir!

Sony, Şubat geçtiğimiz aylarda PC sektöründeki engebeli yollara daha fazla dayanamayıp, herkes tarafından bilinen VAIO markasını Japan Industrial Partners'a satmıştı. Japon devi, bu kararı özellikle tablet ve akıllı telefonlar üzerinde yoğunlaşmak istediği şeklnde açıklamışı.

Fakat bu satış fikri ortaya çıkmadan önce, Sony pek çok VAIO modelini de piyasaya sürmüştü. VAIO Fit 11A isimli, Windows 8 tabanlı dizüstü bilgisayar da bunlardan biriydi. Ama öyle görünüyor ki bu bilgisayar için, alev alma olasılığı söz konusu. Sony, aşırı ısınma, yanma ve hatta patlama gibi sorunları içeren birbirinden farklı şikayetten sonra, cihazın satışını Nisan ayı itibariyle durdurmuş bulunuyor. Satışı Şubat ayında başlayan cihaz, bu karar alınıncaya kadar geçen sürede 26.000 adet satmış.

Durumun geç de olsa farkına varan Sony, tüm kullanıcılarını VAIO Fit 11A modelini kullanmamaları için uyardı. Büyük ihtimalle bu bilgisayarlar, Sony tarafından muadilleriyle değiştirilecek. Konu hakkında ayrıntılı bilgi ise, Nisan ayı içerisinde Sony tarafından yapılacak.

Okuyucu Yorumları