Sony direkten mi döndü?

Hacker'ların büyük darbe vurduğu Sony'den çok acı bir itiraf geldi: "Başınız dertte olabilir!"

Sony'den acı itiraf!

Sony'nin hacker sorunlarına bir yenisinin, hem de bu sefer çok büyük bir tanesinin eklendiğini buradaki haberimizde duyurmuştuk. Sony yaptığı yeni açıklamada; kullanıcı bilgilerinin büyük bir çoğunluğu tehlike altında olduğunu itiraf etti.

Olayın ilk gerçekleşmesinden bu yana altı gün geçmesine rağmen halen kapalı olan PSN, konu hakkında ilk dikkat çeken sorun olmuştu. Bütün bu tersliklere daha fazla dayanamayan Sony ise sonunda bir açıklamada bulundu. Sony'den yapılan açıklamada; "17 Nisan ve 19 Nisan 2011 tarihleri arasında PSN sunucularuna ve Qriocity servis sunucularımıza yapılan illegal girişlerden sonra, kullanıcı hesaplarının ve kredi kartı numaralarının tehlike altında olduğunu düşünüyoruz." denildi.

Yapılan araştırmalara göre birçok kullanıcının e-mail adreslerinden, doğum günlerine hata ve hatta bütün kişisel bilgilerine ulaşılmış durumda. Yine de Sony kredi kartı verilerine tam olarak ulaşılamadığını iddia ediyor.

Sony'nin konuyla alakalı bütün servislerini kapadığı ve sorunla ilgilnemesi için farklı bir güvenlik fimasıyla anlaştığı yapılan son açıklamalarda gündeme gelen gelişmeler arasında. Ayrıca kendi blog'larında yer alan bir bilgiye göre bu sorun, bir hafta içerisinde giderilecek ve sunucular normale dönecek.

Okuyucu Yorumları