Sony Ericsson'a sıcak teknoloji

Sony Ericsson imaj değiştiriyor. Yeni SE cepler çok ünlü iki tasarımcının imzasını taşıyacak.

Sony Ericsson değişiyor

Sony Ericsson yeni modellerinin tanıtımında, dünyaca ünlü imaj tasarımcıları Warren du Preez ve Nick Thornton Jones'un yenilikçi tasarım yaklaşımını kullanarak zamanın ötesine adım atıyor.

Bugüne değin BMW, Mercedes, Nike, Bjork ve Massive Attack gibi marka ve isimlerle çalışan dünyaca ünlü sanatçılar Warren du Preez ve Nick Thornton Jones, Sony Ericsson ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde tasarladıkları imajlarıyla cep telefonu ve tasarım dünyasının gündeminde. İkilinin yarattığı imajlar, Sony Ericsson'un sofistike bir tarzı yansıtan cep telefonu modellerinin kimliğini yansıtacak.

1998'den bu yana birlikte çalışan Warren du Preez ve Nick Thornton Jones, özgün ve çarpıcı tasvir tekniğiyle tanınıyor. Nick ve Warren paylaştıkları tutku ve dijital dünyayı keşfetme arzusuyla 3 boyutlu zeminleri daha zengin bir görselliğe kavuşturmak için fotoğrafın sınırlarını zorluyorlar.

İkili; Sony Ericsson işbirliğinde ise, tasarımdaki bu bakış açısı ve görsel hayalleri yeni bir konseptte tanımlıyor: 'Sıcak Teknik'.

Daha sıcak iletişim için: "Sıcak Teknik"

Daha sıcak iletişim için:

Warren ve Nick'in yeni çağın bir parçası olmayı reddetmeleri "üstün-görsel" estetiğini yaratmalarını sağladı. İkili; bu yaklaşımı, bilincin yer değiştirmesini teşvik eden tahrik edici sanatsal bir durum olarak ifade ediyor. 'Sıcak Teknik' konsepti, bir marka olarak ilk kez Sony Ericsson için kullanıldı.

Sony Ericsson işbirliği hakkında: "Geçen birkaç aydır geliştirdiğimiz bu yeni yaratıcı süreç ilk defa bir markayı harekete geçirdi. Sony Ericsson bu proje için mükemmel bir partner. Çünkü, hem teknoloji hem de yaratıcılık olarak sınırları zorlamaya eğilimli bir marka. Ayrıca bize yaratıcılık anlamında öyle bir özgürlük verdiler ki, çağdaş sanat unsurları ve markanın ruhu mükemmel bir dengeye oturdu", diyen Warren du Preez, çalışmanın niteliğini şu sözlerle değerlendiriyor: "Bu yeni teknik popüler kültürün, moda ve teknolojinin aynı platformda buluşmasını sağladı. Böylelikle fotoğrafın kendimize özgü, artistik ve çağdaş yorumunu keşfettik ve projeye ayırt edici görsel bir dil getirmek için alternatif ışık biçimleri kullandık."

Yaratıcı Süreç

Yaratıcı Süreç

Warren bu tekniği ve yaratıcı ekibiyle olan ilişkiyi de şöyle açıklıyor: "Bir imaj yaratmak ve dengeli bir iletişim sağlamak için tam bir sinerji içinde çalışılması gerekir. Bütün katılımcılar kendi alanlarında saygı duyulan bir uzmanlığa sahiptir ve sonuca gelindiğinde, işe herkes aynı oranda emek vermiştir. Örneğin; bu çekimde ışığa uygun kıyafetleri seçmek için Frank Benhamou ile çalıştık."

Frank, saç tasarımcısı Raphael Salley ve makyöz Alex Box ve tüm ekip kendi alanlarında öne çıkan isimler olarak çekime kusuruz bir yaratıcılık kattılar.

Sürecin geri kalanında uzmanlıklarını ortaya koyan Warren ve Nick ise: "İstediğimiz çekimi yapmak için ışığın parametrelerini, sanat yönetmeni ve post prodüksiyonu kontrol ederiz. Bu bizim mekanikleşmiş steril ortamlara karşın doğal ve görsel açıdan özgür olmayı hissetmemizi sağlıyor." diyerek kendi yaratıcı süreçlerini tanımlıyorlar.

Sony Ericsson ortaklığı

Warren ve Nick'in yaratıcı ve asi duruşu ile Sony Ericsson'ın geleneksel sınır ve standartları aşma eğiliminin örtüşmesi, işbirliğinin başarısındaki en önemli unsur olarak ortaya çıkıyor. Projede moda, yaşam tarzı ve teknolojinin birbirleriyle olan ilişkileri büyüyor ve Warren du Preez ve Nick Thornton Jones'un modern, teknik olarak mükemmel ve samimi fotoğraf tarzı Sony Ericsson ile yakın bir bağ kuruyor.

'Teknoloji ısınıyor'... Bu konsept, teknolojinin sosyal ve ekonomik açıdan insan hayatında yer almasını mümkün kılmayı hedefliyor. Ayrıca; proje, sanatın ve iletişim teknolojisinin büyüyen ilişkisini hayata yansıtıyor.

Ürün özellikleri

Ürün özellikleri

Işık yansıtma özelliği bulunan siyah renkli, farklı yüzey tasarımı dikkat çeken Sony Ericsson Walkman™ telefon W980, mükemmel ses kalitesi ve 8 GB hafıza kartıyla kusursuz bir müzik deneyimi sunuyor.

Gümüş renkli Sony Ericsson XPERIA X1 telefon ise mobil eğlence ve internet iletişimindeki ihtiyacı karşılamada gelinen son noktayı temsil ediyor. 7.6 cm büyüklüğündeki cihaz, VGA ekranı ile tüm Windows uygulamalarını birleştirerek istenilen her yerde birinci sınıf bir multimedya kullanım rahatlığı sağlıyor. Aktif XPERIA paneli bulunan model, kullanıcının günlük ihtiyaçları doğrultusunda belirlediği önemli fonksiyonlara çabuk erişim sağlayabilecek şekilde adapte edilerek kişiselleştirilebiliyor.

Gece ve gündüz çekimlerinde mükemmel kalitede görüntü sunan Sony Ericsson Cyber-shot™ telefon C902 ise son teknolojiyi kullanarak, anı yakalamayı tutku haline getirmiş fotoğraf meraklılarının beklentilerini karşılıyor. İnce tasarımıyla dikkat çeken model, yana kaydırılarak açılan gizli lens kapağıyla 5 megapiksel kamerası, yüz algılama, otomatik odak özellikleriyle istenilen her an pratik bir şekilde kamera kullanımına izin veriyor.

Taşınabilir küçük bir müzik çalar görünümünde olan yeni Sony Ericsson Walkman® telefon W350 1GB'lık bellek kartıyla müzik dinleme keyfinin aralıksız sürmesini sağlıyor. Müzik fonksiyonlarına anında ulaşma imkanı tanıyacak şekilde tasarlanmış olan 10mm inceliğindeki W350i, özel kapak tasarımı sayesinde dışarıdan bakıldığında bir dijital müzik çalar gibi görünüyor.

Sony Ericsson'un ilk kayar kapaklı Cyber-shot™ telefon modeli olan C905 şimdiye kadar tüketiciyle buluşturduğu en gelişmiş kameralı telefon özelliği taşıyor. 8.1 megapiksel kamera ve gerçek kamera flaşı gibi son teknoloji ürünü özelliklerinin yanı sıra dijital kamera sayesinde en iyi görüntü kalitesini seçerek pratik fotoğraf çekme deneyimi sunuyor. Sony Ericsson Cyber-shot™ telefon C905, SLR dijital kameralarda bulunabilen alan sensöru ve 300dpi kalitesinde A3 resimlerini basma özelliğine de sahip.

Okuyucu Yorumları