Sony Ericsson'da işler yine ters gidiyor...

Sony Ericsson işleri rayına oturtamıyor: Bu rakamlar durumun ciddiyetini anlatmak için yeterli...

SE'nin yüzü gülmeyecek!

Analistler Sony Ericsson'un elde ettiği kârın azalması yüzünden cep telefonu pazarının da ekonomik krize yenik düşeceğinden korkmuştu.

Sony Ericsson ortaklığı daha önceleri 2009'un ilk çeyreğinde, geçen senenin çeyreğinde satılanın yarısı kadar cep telefonu satacaklarını bildirmişti. Bunun sonucunda Sony Ericsson 340 ila 390 milyon Euro arasında zarar edebilir.

Hisse değerleri düşüyor
Böylece üretici düşük talep yüzünden Ocak ve Mart ayları arasında sadece 14 milyon cep telefonu satacağını hesaplamış oluyor. Rakip Palm firması da geçenlerde satış miktarı düşüşünden bahsetmişti. Bu haberler diğer cep telefonu firmalarına ait hisselerin fiyatında da düşüş meydana getirmişti. Mesela Reuters haber ajansına göre Nokia-hisseleri yüzde 5,5 değer kaybetti. Reuters, bir analistin sözlerinden de alıntı yapıyor: "Artık yatırımcılar tüm pazarı göz önünde bulunduruyor."

Reuters'in bildirdiğine göre ABD firması Redeye, Sony Ericsson'daki ciro düşüşünü "gerçek bir felaket" olarak tanımlıyor. Redeye, üreticinin bu yüzden çok fazla pazar payı kaybedeceğini düşünüyor. Firma sebep olarak sadece ekonomik krizi değil Sony Ericsson'un ürün yelpazesindeki zayıflıkları da gösteriyor.

Okuyucu Yorumları