Sony Ericsson P910i Piyasada

Uzun süredir beklenen P910i piyasada. Kasım ayının 3. haftası satışa çıkan dünyanın en akıllı mobil cihazlarından biri olan Sony Ericsson P910i, telefon, PDA ve mobil internet özelliklerini mükemmel şekilde bir araya getiriyor.

Sony Ericsson P910i Piyasada

Akıllı telefon (smartphone) pazarının tartışmasız lideri P900’ü üreten Sony Ericsson, şimdi daha da gelişmiş özellikler sunan P910i modeliyle sahnede. İş dünyasının yoğun koşturmacası içinde her türlü ihtiyacını tek bir cihazla karşılamayı tercih eden profesyonellerin uzun süredir beklediği Sony Ericsson P910i, telefon, PDA ve mobil internet özelliklerini mükemmel şekilde bir araya getiriyor.

P910i’nin metin giriş yöntemlerindeki çeşitlilik sayesinde e-mail işlemleri ve web’de gezinmek son derece kolaylaşıyor. Örneğin P910i’nin kapak içindeki klavyesi uzun mesajlar yazmayı, beş yönlü Jog Dial tuşu ise telefonun fonksiyonları ve web sayfaları arasında geçiş yapmayı son derece kolaylaştırıyor. P910i’nin geniş ekranına el yazısıyla yazma olanağı ise SMS gönderip not almak ya da adres defterine yeni telefon kaydetmek için oldukça kullanışlı bir çözüm sağlıyor.

P910i ile e-mail hizmetlerine ve mesajlara ulaşmak çok kolay. P910i aynı rahatlıkla güvenli bir şirket ağının parçası olarak ya da kişisel e-maillerin okunması için kullanılabiliyor. Sony Ericsson’un birçok e-mail sağlayıcısıyla işbirliği, P910i’nin mükemmel bir e-mail platformu olmasını sağlıyor. P910i Smartner’a ek olarak IBM, Extended Systems, Visto, RIM BlackBerry, Seven ve IntelliSync’i de destekliyor.

Internet, e-mail, PDA ve diğer eğlence seçenekleri telefonların kullanılabilir belleklerinin her zamankinden daha fazla olmasını gerektiriyor. Bu durumu dikkate alarak telefon belleğini 64 MB’a yükselten Sony Ericsson, telefonla birlikte ayrıca 32 MB’lık bir Memory Stick Duo bellek kartını da ürünle birlikte veriyor. 1 GB’a kadar Memory Stick Duo bellek kartlarını destekleyen P910i, resim, video, müzik ve işle ilgili veriler için neredeyse sınırsız depolama ve paylaşma olanağı sunuyor.

Smartphone’ların en popüler işletim sistemi olan Symbian OS v7.0’ı ve başarılı kullanıcı arayüzü UIQ’yu kullanan P910i, bu sayede piyasadaki en geniş uygulama seçeneklerini sunan smartphone olma özelliğini taşıyor.

Ücretsiz veya deneme sürümüyle sunulan yeni program seçenekleri arasında Avantgo (İnternet’e bağlanmadan sayfa görüntüleme), Media Viewer (Financial Times gibi haber kaynaklarına erişim) ve Promyzer (anında borsa haberleri) bulunuyor. HP Runestone mesaj, resim, ajanda ve adreslerin Bluetooth özellikli HP yazıcılardan doğrudan çıkış alınmasını sağlıyor. CD’de gelen Wayfinder ise bir yol bulma aracı: Arabadayken telefon bir Bluetooth GPS alıcısına bağlanarak, nereden dönülmesi gerektiğini bulabiliyor. P910i, ekran genişliğini mükemmel biçimde kullanarak web’de dolaşmayı sağlayan Opera web tarayıcı programıyla birlikte geliyor.

Ücretsiz eğitim olanağı

P910i’nin gelişmiş özelliklerinden maksimum ölçüde yararlanmak isteyenler için diğer bir iyi haberse Genpa’nın Genpatech mağazalarında başlattığı “Ücretsiz Ürün Eğitimi” olanağı. Eğitim, konusunda deneyimli Genpa yetkilisi tarafından sağlanıyor ve ürünün satın alma aşamasında, müşterilerinin talebi doğrultusunda satın alınan cep telefonun kullanım aşamasında karsılaşabileceği tüm sorunlara karşı eğitim talep edebiliyor. Kullanıcı dilerse farklı bir yerden satın aldığı yeni nesil cep telefonun da eğitimini talep edebiliyor. Tamamen ücretsiz olan bu eğitimlerdeki tek ölçü, eğitim talebinde bulunulan ürünün P910i gibi High-Tech cep telefonlarına yönelik olması. Eğitimler hakkında bilgi almak ve ücretsiz ürün eğitiminden yararlanmak için (0 212 359 0 359) numaralı telefondan randevu almak veya [email protected] adresine e-mail göndermek yeterli.

Uygulama sayısında da “Bir Numara”

Smartphone’lar için yeni programlar geliştirmenin, uygulama geliştirme sektörünün en hızlı büyüyen iş alanlarından biri olduğu günümüzde, P910i yeni uygulamalar açısından bir numaralı ürün konumunda. Şu anda P800/P900/P910i’ ile uyumlu 600’den fazla programın bulunması, program geliştiricilerinin bu seriye ne kadar önem verdiğinin göstergesi olarak kabul ediliyor. Kullanıcıların yeni programları telefonlarından satın alarak yüklemeleri bile mümkün.

Dijital video kamera ve fotoğraf makinesinin yanı sıra geniş eğlence seçenekleri sunan P910i’nin yetenekleri sınır tanımıyor. Ajanda ve adres defterinin bilgisayarla senkronizasyonu USB, infrared, Bluetooth bağlantılarının dışında, havadan SyncML bağlantısıyla da gerçekleştirilebiliyor. 262 bin renkli ekran, resimleri görüntülemek ve işlemek için son derece uygun. P910i, (Qwerty, Qwertz, Azerty, Rusça ve Yunanca) değişik dil gruplarında beş farklı klavye seçeneğiyle sunuluyor.

Okuyucu Yorumları