Sony Ericsson'un 8 MP telefonu mu geliyor?

Sony Ericsson, cep telefonlarında megapiksel çıtasını biraz daha yükseltmeye hazırlanıyor.

8MP Sony Ericsson?

Kod adı Shino olan yeni telefon, söylenenler doğru çıkarsa, 8,1 megapiksellik gelişmiş bir kamera ile birlikte gelecek. Piyasaya çıktığında C905 adıyla satılması beklenen fotoğraf canavarının kamerası sadece 8,1 megapiksel çözünürlüğüyle dikkat çekmiyor. Kamera oto-fokus, yüz tanıma ve görüntü sabitleyici gibi standart özelliklerine, henüz ne işe yaradığı tam olarak bilinmeyen "SmartContrast" isimli yeni bir özellik daha ekleyecek. Bunlara ek olarak, C905 üzerinde iki adet flaş bulunması bekleniyor. İlki fotoğraf çekimlerinde kullanılan Xenon, ikincisi ise video çekerken kullanılacak LED flaş. Bir açıklama yapılmasa da, LED flaşın varlığı, telefonun vide çekimlerinde de iddialı olduğunu gösteriyor.

C905'in, Sony Ericsson'un son zamanlarda sık sık kullandığı kayan kapak tasarımına sahip olacağı kesin gibi. Zaten internete sızan resimler de bu iddiayı doğruluyor. GPS teknolojisini de destekleyecek olan telefonun üzerinde 2,4 inç büyüklüğünde QVGA ekran bulunacak. Dileyenler, fotoğraflarını TV çıkışı sayesinde büyük ekrandan da izleme şansını yakalayabilecek.

Gelelim bağlantı seçeneklerine... C905, high-end telefonlarda görmeye alıştığımız Wi-Fi bağlantısını destekleyecek. Blueooth 2.2 ve USB 2.0 bağlantıları ise, telefonun sunduğu diğer bağlantı seçenekleri.

Fiyat hakkında bir açıklama yapılmasa da, C905'in bu yılın dördüncü çeyreğinde piyasada olması bekleniyor. Tabi gerçek bilgileri, ancak resmi açıklama geldiğinde öğrenebileceğiz.

Okuyucu Yorumları