Sony hacker'ları, CNN'i de hedef aldı mı?

Sony'yi hack'leyen hacker'ların tek hedefi, meğer sadece Sony değilmiş!

Hedefte o da varmış!

Yeni bir rapor, Sony Pictures'ı hack'leyerek veri sızdıran hacker'ların bir haber kuruluşunu da (muhtemelen CNN'i) hedef almış olabileceğini söylüyor. Bu bilgilerin kaynağı, The Intercept'in ortaya çıkardığı resmi FBI bülteni.

FBI bülteni, kendilerini Guardians of Peace (GOP) olarak tanıtan hacker'ların FBI'a yolladığı "aptalsın" adındaki YouTube videosunun benzerinin CNN'e de yöneltildiğini, bununla ilgili ekran görüntülerinin bulunduğunu söylüyor. The Intercept, ABD haber kuruluşlarının hacker'ların hedefi haline sıkça geldiğini vurguluyor. Bir haber kuruluşunun hack'lenmesi, sayısız kaynağın tehlikeye girmesinin yanında, epostaları dışarıya sızan yöneticilerin yüzünün kızarması anlamına gelebiliyor. FBI belgesine göre benzer saldırılar, "yakın gelecekte bu tür kuruluşlara genişleyebilir".

2014, hacker'ların ve siber saldırıların çok konuşulduğu bir yıl oldu. Önümüzdeki sene boyunca haber kuruluşlarının ve her tür kuruluşun, saldırılara karşı çok daha hazırlıklo olması gerekecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları