Sony, kendi teknolojisini sırtından vuruyor

Sony, tüm eleştirilere rağmen inatla kullandığı depolama teknojisini sırtından vurmaya hazırlanıyor.

Sahibi bile onu sevmiyor!

UMD, yani Universal Media Disc, çıktığı günden beri popüler olamayan bir medya. Önceleri Sony'nin UMD müzik çalarları vardı; daha sonra da PSP'de kullanıldı. Sony, bu sistem sevilmese de senelerce zorlayarak sürdürmeyi başardı. Şimdi ortaya çıkıyor ki Sony'nin kendisi de UMD'yi hiçbir zaman tutmamış ve bir geçiş dönemi aracı olarak kullanmış.

Sony'nin varmak istediği nokta hep UMD'siz bir PSP olmuş. Bu bilgiler Naoya Matsui tarafından en son verilen röportajdan anlaşılıyor. Naoya Matsui, Sony Computer Entertainment ürün planlama bölümünün başındaki adam. Ve diyor ki "UMD'siz bir PSP modeli çıkartmayı daha en başından beri planlıyorduk."

Bu inat nedendi, neden vaz geçildi?

Bu inat nedendi, neden vaz geçildi?
Memory Stick: Sony'nin inatla kullandığı diğer bir depolama teknolojisi...

Peki sorun neydi? Matsui'ye göre Sony dijital veri transferinin daha hızlı ve verimli olması için bekliyordu. Oyunların fiziksel medya üzerinden satılmasının zorunlu olduğu dönemi, UMD sayesinde atlatan Sony şimdi planlarını gerçekleştirme fırsatı buluyor. Dijital içerik transferi artık gayet güzel işliyor, Steam bunun yaşayan bir kanıtı niteliğinde.

PSP Go çıktığında herkes UMD'lerden kurtulacak. Sony de artık UMD gibi başarısız ve kendinden başka kimsenin kullanmadığı bir teknolojiyi yaşatmak için uğraşmak zorunda kalmayacak. Böylece Memory Stick bellek kartları da Sony'nin yaşatmak için tek başına savaştığı tek isim olarak kalacak. Bakalım onun geleceğinde neler var?

Okuyucu Yorumları