Sony'nin cepleri uçuşa geçti; ama...

Sony'nin cep telefonları büyük başarılara imza atsa da, Japon devi için iyi gitmeyen bir şeyler var!

Sony'de işler karışık!

Sony'nin büyük bir hızla artan akıllı telefon seçenekleri, firma için oldukça olumlu bir sonuç verdi. Sony'nin telefon satışları son bir yıl içerisinde yüzde 39.3 arttı. Ancak, finansal haberlerin geri kalanı Sony için o kadar da olumlu değil. Firmanın yıllık karı 30 milyar yen'e (yaklaşık olarak 300 milyon dolar) geriledi ki bunun anlamı, hedef olan 50 milyar yen'den yüzde 40 geride kalmak demek. Suçlu ise, arka arkaya başarısızlıklar gösteren kamera departmanı olarak ilan edildi.

Sony'nin kamera satışları, genel olan kamera ilgisizliğini takip ederek, yüzde 6.9 düştü ve Sony'nin toplamda 24 milyon dolar kaybetmesine neden oldu. Bu arada, son çeyrekte TV satışları, fiyat indirimlerinin de etkisiyle artış gösterdi ama bu artış, 123 milyon dolar kaybı engelleyemedi.

Yine de her şey o kadar kötü değil. Firmanın kendi görüntü algılayıcıları ve parçaları 2013'ün ikinci çeyreğinde 122 milyon dolar gibi bir kar getirmeyi başarmış durumda.

Tabii ki PS4'ün piyasaya sürülmesinin hemen öncesinde, firmanın oyun bölümünün kaybettiği 8 milyon doları da unutmamak lazım. Bu kaybın, PS3 üzerindeki (tabii ki Vita üzerinde değil) yazılım satışlarındaki artış ile "bir miktar azaltıdığı" söyleniyor. Ve bütün bunların arasında, Sony, halen 2 milyon adet yeni PS3 satmayı başardı ve henüz oyun sektöründeki hedefini değiştirmiş değil.

Firma yeni PlayStation'dan oldukça büyük şeyler bekliyor ve karı hızlı bir şekilde arttıracağını düşünüyor. Bu sırada da tüm umutlar yeni nesil konsolun içerisinde sağlam bir şekilde duran içerik mağazalarına bağlanmış durumda...

Okuyucu Yorumları