Sony'nin Oyun Konsolu PS3 Sokaklarda Sabahlattı!

Amerika'da 17 Kasım'da satışa çıkan PS3 için bir gece öncesinden uzun kuyruklar oluştu.

PS3 mü, PopStar mı?

Amerika Birleşik Devletleri için 17 Kasım'da piyasaya çıkacağı açıklanan ve sadece ilk partide 400.000 adet dağıtılacağı belirtilen PlayStation 3, Japon oyun severlerin uyumsuzluk şikayetlerine uzun kuyruklarda saatlerce hatta günlerce bekleyen, sokakta sabahlayan müşteriler tarafından adeta kapışıldı ve kısa sürede tükendi! Sadece 400.000 ürünün gönderileceği açıklaması sonrası çıkan ilk partideki ürüne sahip olmak isteyen Amerikalı'lar, ülkemizdeki şarkı yarışmalarına benzer manzaraların oluşmasına neden oldu.

Bu büyük ilgi, mağazalarda da zorunlu güvenlik önlemlerinin alınmasına yol açtı. Bazı mağazalar müşterilere sıra numarası dağıtırken bazı mağazalar güvenlik güçlerini ve güvenlik sistemlerini arttırdılar. Sırada bekleyenlerin ihtiyaçlarını gidermek için bile sıradan ayrılmayıp oldukları yerde her işlerini halletmesi ilginç kareler oluşturdu. Talebin çok arzın nispeten az olması olayı daha da ilginç hale getirirken açık artırma ve karaborsa yoluyla konsolun fahiş fiyatlardan satılması bekleniyor.

Fiyatına rağmen (20 GB'lık versiyonu $500, 60 GB'lık wireless (kablosuz) desteği olan versiyonu ise $600) çok yüksek talep görmesi Sony yetkililerini de harekete geçirdi. Yaptıkları açıklamada, kara ve deniz yolu dışında, hava yoluyla da sürekli ürün akışı gerçekleştireceklerini belirttiler.

Okuyucu Yorumları