Sony'nin tableti sorun oldu!

Sony, yeni tabletinin en güvendiği bu özelliği işini yapamayınca, bakın nasıl bir karar verdi!

Sony'nin tableti sorun oldu!

Tablet savaşlarına geçtiğimiz ay itibariyle farklı bir boyut getiren Sony, şimdi yaptığı hatayı düzeltmekle meşgul. Bundan bir ay kadar önce piyasaya sürdüğü "Water Resistant Xperia Tablet," yani suya dayanıklı model, artık piyasada bulunmayacak. Cihazın satışının durdurulmasındaki en büyük sebepse üretim esnasında yetkililer tarafından rastlanan bazı hatalar. Sony tarafından üretim hatası olarak belirtilen sorunda, ekran ile kasa arasına suyun sızma ihtimali bulunuyor ve böylece su geçirmezlik özelliğini kaybeden ürün, aynı zamanda anında bozuluyor.

Hataya tüm ürünlerde rastlanmadığına değinen Sony, özellikle Çin'de üretilen modellerde bahsi geçen hatanın bulunduğunu ve sorun çözülene kadar herhangi bir şekilde bu tableti satmayacaklarını dile getirdi. Toptan ve perakende satış yapan satıcıların Sony'ye ürüne ne zaman kavuşacaklarını sormalarının ardındansa firmadan; "Toplamda 100.000 adet tablet toplamış ve Çine geri yollamış durumdayız. Tüm düzenlemeler ve garanti sağlanır sağlanmaz ürün yeniden satışta olacak" gibi genel bir açıklama geldi.

Ürün ilk defa Ağustos aynın sonralarında görücüye çıkmıştı, 400 ile 600 dolar arasında değişen fiyatlara sahip toplamda üç farklı sabit disketli modeli bulunuyordu.

Okuyucu Yorumları