Sony, PlayStation 4'ü neden göstermedi?

PlayStation 4 tanıtımında, konsolun kendisinden başka her şey vardı. Peki PS4'ün kendisi neden yoktu

Nerede bu PlayStation 4?

Sony'nin PlayStation 4'ü tanıttığı etkinlikte tek bir eksik vardı: PlayStation 4'ün kendisi. Sony'den bir yetkili, bu durumun nedenine açıklık getirdi.

Farklı kaynaklardan gelen raporlara göre Sony, ileriki bir tarihte yapacağı etkinliğe de konuşacak şeyler bırakmak istiyor. Sony Computer Entertainment'tan Worldwide Studios başkanı Shuhei Yoshida'nın Polygon'a yaptığı açıklamaya göre şirket, konsolu Haziran ayında başlayacak E3'te gösterip göstermemek üzerinde karar vermeye çalışıyor.

"Konsol, sadece bir kutu" diyen Yoshida, denetimi göstermenin daha önemli olduğunu düşünüyor: "Denetimi göstermek bizim için çok önemliydi, çünkü üzerinde bir paylaş düğmesi var. Ama konsol, sadece bir konsoldan ibaret."

Yoshida, Kotaku'ya yaptığı açıklamalarda Sony'nin başta konsolu göstermeyi planladığını, ancak daha sonra bundan vazgeçtiğini söyledi. Ancak oyun demoları gösterdiklerinden dolayı denetimi göstermeden yapamayacaklarını söyleyen Yoshida, "bir demo tanıtılırken denetimi göstermek biraz garip olurdu" diyor.

PlayStation 4'ün bu senenin sonunda, "tatil döneminde" piyasaya sürülmesi bekleniyor. Kesin bir çıkış tarihi şimdilik verilmiyor.

Okuyucu Yorumları