Sony PS Vita için saldırıya geçti!

Sony'nin yeni oyun canavarı PS Vita için açıkladığı yenilik, oyuncuları heyecanlandıracak...

Sony saldırıya geçti!

PS Vita uzunca bir süre oyun piyasasında merak uyandırdıktan sonra, geçtiğimiz aylarda yaptığı muhteşem çıkışıyla oyunculara bambaşka bir deneyim sunmayı başardı.

Fakat geçmişte unutulmuş olan oyunlar, çıktığı günden bu yana Vita'yı bir gölge gibi takip etti ve sonunda PS One olarak bilinen ilk PlayStation'nun oyunlarının, PS Vita uyumlu olarak kullanıcıların beğenisine sunulacağı açıklandı.

PS3 kullanıcıları ya da PSP kullanıcılarının iyi bildikleri üzere, Sony'nin dijital download merkezi olan Playstation Store'da, "PS One Classics" adı altında indirilmeyi bekleyen binlerce oyun bulunuyor. Fakat Vita'nın bağlandığı Playsation Store, her ne kadar PS3 ve PSP'nin bağlı olduğu sayfanın birebir kopyası gibi gözükse de PS One oyunlarını Vita'mıza indirmek ne yazık ki mümkün olmuyordu.

Ama şimdi durum değişti... Haberimizin ikinci sayfasında...

İşte PS Vita'ya gelen ilk PS One oyunu...

İşte PS Vita'ya gelen ilk PS One oyunu...
PS One oyunları yine moda olacak

Sony'den yapılan bir açıklamaya göreyse, bu eski klasik PS oyunlarını artık yeni taşınabilir konsolumuzda da oynamak mümkün olacak. Cihaz üzerinde bulunan en büyük açıksa PS One emülatörü üzerindeki yazılım sorunları... Yine de Playstation Store'un Avrupa sunucularında bir adet PS One oyununun Vita versiyonu çoktan kendisini gösterdi bile; adı Buzz Lightyear of Star Command. Belki kimseler tarafından bilinen bir oyun değil ama Sony'nin konu hakkında ne kadar ciddi olduğunun net bir kanıtı.

Sony'nin Xperia Play sertifikasına sahip cihazlarda, artık gerçekten klasikleşmiş PS One oyunlarının rahatça oynanabilmesi için üretmeye hazırlandığı "legal console emulation" programıysa herkesin gözlerini Sony'ye çevirmesine neden olmuş durumda.

Okuyucu Yorumları