Sony: "PS4 öncelikle bir oyun konsoludur!"

PlayStation 4 için konuşan Sony, Microsoft'un Xbox One'ı hakkında bakın neler dedi...

Sony'den Microsoft'a taş!

Microsoft ve Sony'nin yeni nesil konsolları, oyunların geleceği açısından ilginç yönleri ifşa etmeye devam ediyor.

Sony'nin PlayStation 4'ün çıkışını açıklamasına verilen tepkiler son derecede olumlu iken, Microsoft'un Xbox One'ı hakkında söylenenler biraz karışık. Xbox One'a gelen tepkinin asıl sebebi olarak ise Xbox One'ın, oturma odaları için "hepsi bir arada" ürünü olması gösteriliyor. Başka bir deyişle yeni Xbox'ın sunduğu video ve internet özelliklerinin, oyunların önüne geçtiği iddia ediliyor. Ürünün severleri ise, yeni bir "oyun konsolu" beklentisi içerisindeydiler.

Sony ise farklı bir yolu takip ederek, PS4'ün öncelikle oyun için olacağını, geri kalan her şeyin ise arka planda kalacağını söylüyor.

Sony CEO'su Kaz Hirai, PlayStation'ın bir oyun ürünü olduğu konusunda fikirlerini paylaştı: "En önemli şey, hepimizin, PS4'ün, video oyuncularına hitap eden mükemmel bir oyun konsolu olduğu konusunda anlaşabilmemiz ve bunu anlayabilmemizdir. Eğer bu durumu unutursak, konsolun temelini anlamıyoruz demektir. Bu formül PS3 dahil olmak üzere tüm konsollarımızda işe yaramış olan bir formüldür. Kısacası bir öncelikle bir oyun konsolu yapıyoruz; diğer her şey bu gerçeğin gölgesinde gelişecek..."

Hirai, konsolun oyun yetenekleri dışında özelliklere sahip olmasına rağmen, PS4'ün asıl amacı hakkında hiçbir yanlış anlaşılma olmamasını istiyor.

Hirai'nin bu açıklaması Sony severlere bir şok etkisi yaratmayacak olmasına rağmen, Microsoft'un "hardcore" oyuncuları memnun edecek bir açıklama yapmamış olması, rakipler arasındaki yarışın Sony lehine döneceği söylemlerini yoğunlaştırıyor.

Unutmamak lazım ki, Xbox One şimdiden ön-sipariş rekorları kırmakta ve eğer Microsoft, Xbox'a özel olan oyunları ile kullanıcılarını memnun etmeyi başarır ise, iki ezeli rakip arasındaki fark, bugün gözüktüğü kadar büyük olmayabilir.

Okuyucu Yorumları