Sony, PSN Online ID'yi Değiştirmenin Kapısını Açtı

PSN kullanıcılarının uzun bir süredir heyecanla beklediği müjde, nihayet geldi!

Sony, beklenen işlevi nihayet sundu

Sony, yıllar süren bekleyişin ardından PSN Online kimliğinizi değiştirmenize izin vermeye başladı. Avrupa'da yaşayan PlayStation 4 kullanıcıları, 11 Nisan'dan itibaren kullanıcı isimlerini web tarayıcısı veya konsol üzerinden değiştirebilecekler.

İlk değişiklik ücretsiz olsa da, bundan sonraki isim değiştirmeler için 10 dolar ödemeniz gerekecek. PlayStation Plus üyeleri, 5 dolar karşılığında kullanıcı adını değiştirebilecekler. Eski kimliğe geçmek ücretsiz olacak ve eski kimliğiniz, başkaları tarafından kullanılamayacak.

Firmanın daha önce verdiği ipuçlarından da anlaşıldığı üzere, isim değişikliğinin bazı önemli noktaları var. İsim değişikliği, sadece 1 Nisan 2018'den sonra çıkan oyunlarda destekleniyor ve en az bir oyunda isim değişikliğiyle ilgili sorunların yaşandığı belirtiliyor. PS4 oyunlarının "büyük çoğunluğu" sorun çıkarmayacak olsa da Sony, hiçbir sorun yaşamayacağınıza dair bir garanti vermiyor. Burada yer alan uyumluluk listesi, karşınıza çıkabilecek sorunları, "kritik sorunlar" dahil, önceden görmenizi sağlıyor.

Xbox sahipleri, gamertag'lerini uzun süredir değiştirebiliyorlar, dolayısıyla Sony'nin bu değişikliği yapması uzun süredir bekleniyordu.

Okuyucu Yorumları