Sony PSP 2'den kötü haber geldi!

Yeni oyun canavarı PSP 2'yi bekleyenlere kötü haber bizzat Sony'den geldi...

O kadar da iyi değilmiş!

Sony'nin daha yeni duyurmuş olduğu NGP isimli yeni PSP olacak olan el konsolu, harika özelliklere sahip olsa da söylentilerin aksine PlayStation 3 kadar güçlü olmayacak. Sony mühendisleri, bu söylentileri sona erdirmek için NGP'nin performansının PS3 ile ilk PSP arasında olacağını açıkladı. Yani NGP, ilk PSP'ye göre güçlü, PS3'e göre ise daha zayıf bir performansa sahip olacak.

Yaptığı konuşmalardan birinde NGP'nin bazı yönlerini küçümseyen Sony'nin Platform Araştırma Müdürü David Coombes, NGP'nin PS3 kadar güçlü olabileceği şeklinde yapılan yorumlara karşılık olarak, NGP'nin PS3 gücünde, yani 2 GHz'de çalışmasının en fazla 5 dakikalık bir pil ömrüne neden olacağı belirtti. Konuşmasında NGP'nin bazı donanımsal özelliklerine de değinen Coombes, NGP'nin konsol tarzı bir yapısı olacağı ve 4 adet simetrik işlemci çekirdeği kullanacağını söyledi. PSP'ye oranla NGP'nin çok daha fazla belleği olacağına da değinen Coombes, RAM miktarının PS3'e yakın bir miktarda olacağını söyledi.

NGP oyunları 2 GB ve 4 GB'lık bellek kartlarında tutulabilecek, ayrıca cihazın henüz tanımlanmamış bir miktarda yazılabilir hafızası da mevcut olacak. Sadece Wi-Fi destekli ve Wi-Fi + 3G destekli iki çeşidinin bulunacağı NGP'nin diğer tüm ayrıntılarını daha öncelerde yayınladığımız makalemizde vermiştik.

Okuyucu Yorumları