Sony RX1-RII ile 42.4 megapiksel devri!

Sony, tanıttığı yeni fotoğraf makinesi RX1-RII ile müthiş bir megapiksel değeri sunuyor!

Yeni megapiksel canavarı!

Sony, dijital fotoğraf konusundaki başarısını kanıtlamış bir marka. Yıllardır fotoğraf makinesi ve video kamera tarafındaki tecrübesini akıllı telefonlara da aktaran şirket, yüksek kalitedeki lensleri sebebiyle pek çok cep telefonu üreticisi tarafından da kamera modülü konusunda tercih ediliyor. Sony'nin ve elbette diğer lens üreticilerinin akıllı telefonlardaki kamera çıtasını sürekli yükseltmesiyle birlikte kompakt fotoğraf makinelerinin etkilenmediğini söylemek yanlış olacaktır. Ancak Sony, bu alanı da boş bırakmıyor. Özellikle şirketin dün tanıttığı RX1-RII kompakt kamerası, bir hayli iddialı.

Full Frame sensör teknolojisine sahip olan yeni RX1-RII, Sony'nin amiral gemisi konumundaki A7R Mark II'nin üzerindeki megapiksel sayısını kompakt boyuta getiriyor. Tam 42.4 megapiksel arka aydınlatmalı sensörün sahibi olan RX1-RII, Sony'nin Full Frame şampiyonu olarak anılmakta gecikmeyecek gibi. Doğal ISO 100-25600 aralığında ve 14-bit RAW imaj yakalama desteği sağlayan RX1-RII, Zeiss Sonnar T35mm F2 Lens ve yeni Pop-Up OLED elektronik vizörle birlikte geliyor.

Güncellenen bu modelle birlikte otofokus hızını yüzde 30 daha yukarı çekerken, Sony'nin bu modelle birlikte en büyük iddiası, dünyanın ilk değişken optik geniş açılı filtresini bu modelle birlikte sunması oluyor. Böylece daha keskin ve ayrıntılı kareler yakalayabilen RX1-RII, fiyatıyla da elbette el yakıyor. Aralık ayında İngilitere ve Amerika'da satışa sunulacak olan RX1-RII, ABD'de 3300 dolardan, İngiltere'de ise 2600 pounddan satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları