Sony und Nichia 2003 Baharında Başlıyor

Sony ve Nichia, her iki Japon firmasının 2003 ilkbaharına kadar 405 nm dalga boyutuna sahip mavi-mor lazer diyotlarının seri üretimine başlamak için bir işbirliği anlaşmasına imza attıklarını duyurdular.

Sony und Nichia 2003 Baharında Başlıyor

Blu-ray Disc olarak adlandırılan bu yeni teknoloji, DVD takipçisi olarak kullanılacak yeni yüksek kapasiteli disklerin öncüleri arasında olacak.

CHIP’in Açıklaması:
Yeni gelen DVD takipçilerinin gerçekten yüksek sayılabilecek veri saklama kapasitelerine sahip olmalarının arkasında gerçekten çok küçük dalga büyüklüklerine sahip lazer diyotlar bulunuyor. Nichia, bu alandaki öncü geliştirici firmalar arasında yer alıyor ve bu nedenle bir çok önemli patenti de elinde bulunduruyor.

CHIP Online’ın Yorumu:
Toshiba ve NEC tarafından propagandası yapılan DVD takipçisi olarak adlandırılan “Advanced OPtical Disc” biçimine, şu ana kadar sektör tarafından daha çok şans tanınmış olmasından heyecanlanmamış gibi görünüyor.

Bu durumda geriye hızlı gelişimlere öncülük etmekten başka bir şans kalmıyor. Çünkü kendi geliştirdiği biçimi hızlı bir şekilde piyasaya sokanlar, sektördekileri de arkasına alacak ve böylece kendi biçimini öne çıkarmak için kartlarını çok daha iyi kullanabilecek.

Okuyucu Yorumları