Sony VAIO TZ geliyor!

Sony'nin geliştirdiği yeni VAIO TZ serisi, dizüstü bilgisayar dünyasında yeni bir çağ açıyor!

Sony VAIO TZ geliyor!

Sony'nin geliştirdiği yeni VAIO TZ serisi, dizüstü bilgisayar dünyasında yeni bir çağ açıyor. Yeni seri DVD yazıcısı üzerinde olmasına rağmen 1.19 kg'lık ağırlığı ile en hafif dizüstü bilgisayar olarak zirvedeki yerini koruyor. Yeni TZ serisi 9 saate kadar uzanan pil ömrü ile de en uzun pil ömürlü dizüstü bilgisayar olma özelliğini taşıyor. Bir Japon su bahçesinin suya batırılmış taşlarından esinlenerek geliştirilen klavyesi, Formula 1 yarış çevrelerinin aşina olduğu karbon fiber güçlendirme teknolojisi kullanılarak üretilen stil sahibi siyah tasarımı ile de teknolojiyi lüks kavramıyla buluşturuyor

Sony'nin fark yaratan tasarımı güçlü teknolojik özelliklerle bir araya getirdiği yeni VAIO TZ serisi, hafiflik ve yüksek performansın sınırlarını zorluyor. Yeni TZ serisi bir dizüstü bilgisayarda hayati önem taşıyan; boyut, ağırlık ve dayanıklılık gibi konularda beklentilerin ötesine geçiyor.

Yeni VAIO TZ serisinde, hem ekran koruyucu hem de kasa temelinin yapısı daha çok Formula 1 yarış çevrelerinin aşina olduğu karbon fiber güçlendirme teknolojisi kullanılarak üretiliyor. Mevcut TX-Serisi sahiplerinin* geri bildirimleri sonucunda elde edilen verilere göre kullanıcıların yüzde 60'ı dizüstü bilgisayarlarını hareket halindeyken kullanıyor ve yüzde 74'ü boyut ve ağırlığın dengeli olmasının çok önemli olduğunu belirtiyor. Bu veriler ışığında yeni seri, rahatlıkla taşınabilmesi için 1.19 kg gibi çok dikkat çekici bir ağırlıkla sunularak DVD yazıcısı üzerinde olmasına rağmen en hafif dizüstü bilgisayar olarak zirveye yerleşiyor.

Yeni seride hafifliği tamamlamak için 120cc'lik bir hacim kaplayan küçültülmüş AC adaptör kullanılıyor. Hafiflik ve dayanıklılıkta maksimum seviyeye ulaşan yeni seri, en uzun pil ömürlü dizüstü bilgisayar olarak da çok seyahat eden ve işleri dolayısıyla uzun süreler bilgisayar kullanmak zorunda olan tüm kullanıcıların beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.

Alınan geri bildirimler, kullanıcıların yüzde 70'i için dizüstü bilgisayarda tasarımın çok önemli olduğunu ortaya koyuyor. Yeni VAIO TZ serisi stil sahibi tasarımı ile yaşama değer katıyor. Görsel olarak kendine bağlayan 'Full Flat' tasarımı yeni VAIO TZ Serisi'ni minimalizm açısından bir başyapıt olarak ortaya koyuyor.

Bir Japon su bahçesinin suya batırılmış taşlarından esinlenerek geliştirilen klavye, estetik kavramını tamamıyla yeniden tanımlıyor. Yeni TZ Serisi'nde inanılmaz derecede küçük bir tasarıma sahip olan Motion Eye Web kamerası kullanılıyor. Bu web kamera yalnızca 4mm kalınlığında olan kapağın ekran çerçevesine ustalıkla yerleştirilmiş bir şekilde sunuluyor.

VAIO Operations Europe (VOE) Direktörü Jun Koyama, yeni VAIO TZ Serisi'nin teknoloji ve lüksü bir araya getirdiğini söylüyor, TZ Seris'nin kullanıcının bir dizüstü bilgisayardan beklediği tüm ihtiyaçları fazlasıyla karşıladığını ifade eden Koyama, "TZ Serisi fark yaratan tasarımı, hafifliği, şıklığı ile dikkat çekiyor. Tüm bu özelliklerinden dolayı TZ Serisi, herkesin sahip olmak isteyeceği değerli bir mücevher gibi" diyor.

Mevcut TX-Serisi sahiplerinin* geri bildirimleri sonucunda elde edilen diğer bir veriye göre; kullanıcıların yüzde 72'si ekran kalitesinin çok önemli olduğunu düşünüyor. Yeni VAIO TZ Serisi, standart geniş XGA panellerin aksine 11.1-inçlik WXGA (1366 x 768) ekranının gerçek 16:9 görünüş oranını sunuyor. Yeni seri ayrıca sahip olduğu Sony X-black LCD teknolojisi; batarya ömrünü uzatmaya yardımcı olan güç tasarruflu LED aydınlatması ile yüzde 72'lik sıra dışı bir renk doğruluğu sağlıyor.

Sony VAIO TZ, size çok düşkün!

Sony VAIO TZ, size çok düşkün!

Yeni seri güçlendirilmiş kontrast ve canlı renkler sunarak geleneksel ekranlar ile karşılaştırıldığında çok daha gerçekçi ve inandırıcı görüntü sunuyor. Bu da fotoğrafların, kişisel video ve filmlerin keyfini maksimum seviyeye çıkarıyor.

Yeni seri son derce kompakt ve sıradışı incelikteki yapısıyla beraber güçlü teknolojik özellikleri ile de ön plana çıkıyor. Yeni TZ serisi Intel® Core™ 2 Duo ultra düşük voltajlı CPU ile güçlendirilen cihazlar 1GB DDR2 SDRAM ve süper kompakt biçim için gerekli 1.8 inç sürücülerde en yüksek kapasite olan 100GB'a kadar olan hard disk seçenekleri ile desteklenleniyor.. Bu hassas alan kullanımı, masif kapasite için Çift Katman (DL) özelliğine sahip dahili bir DVD±R/RW RAM optik sürücü için yer sağlıyor.

Yeni seride, Mevcut TX-Serisi sahiplerinin* geri bildirimleri incelendiğinde kullanıcıların internet kullanımı ve e-posta gönderimi gibi faaliyetlerinden sonra ikinci en popüler etkinliklerinin DVD izlemek olduğunu ortaya koyuyor. Bu doğrultuda TZ Serisi'ne iki ayrıcalıklı özellik ekleniyor.

Yeni seride bulunan AV Mode özelliği sayesinde DVD'ler ve ses CD'leri Windows'u açmadan oynatabiliniyor. Bir dizi özel AV düğmesi ile de gerekli oynatma kontrolü sağlanıyor. Yeni seride kişisel verileri en yüksek düzeyde güven altında tutmak için parmak izi tanıma ve Trusted™ Platform Module (TPM) donanım şifreleme özellikleri bulunuyor. Ayrıca sahip olduğu Sony G-Sensor Shock Protection teknolojisi (düşme algılama teknolojisi) ile makine yanlışlıkla düşürüldüğünde otomatik olarak sürücü kafalarını sabitlenerek makinenin hasar görmesi engelleniyor.

1 Alıntı yapılan rakamlar 5,000 VAIO TX-Serisi sahibinin verileridir. TX-Serisi ilgili müşteri fikri için iyi bir kaynak sağlamak için TZ-Serisine yeterince benzemektedir.

VAIO TZ Serisi Teknik Özellikleri

VAIO TZ Serisi Teknik Özellikleri

Yukarıdaki tabloda, Sony VAIO TZ serisinin teknik özelliklerini görebilirsiniz.

Bilgi için:
Sony Eurasia
Serra Özyedierler
Tel: 0216 531 99 54

Not: Bu haber ürünün basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları