Sony Xperia, pazarda ilk üçü hedefliyor!

Akıllı telefonlarda yeni bir sayfa açan Sony Xperia, yeni hedefini ortaya çıkardı!

Sony Xperia'nın dev hedefi!

Sony Xperia markasıyla akıllı telefon anlayışını yeniden tanımlayan Sony Mobile Communications, elektronik dünyasındaki ekosistem yarışındaki 1 numara olma stratejisi paralelinde Türkiye'de, 2012 yılında 250 bin satış rakamıyla birlikte geçen seneye oranla yüzde 100 büyümeyi hedefliyor. Bu hedef ciro bazında akıllı telefonlarda yüzde 10 pazar payına ulaşmak anlamına geliyor.

Sony Mobile Communications, Akdeniz Bölge Başkanı Antonios Barounas ve Türkiye, Yunanistan ve İsrail Pazarlama Direktörü Aysun Şabanlı'nın ev sahipliğinde bir basın toplantısı düzenledi. Sony Mobile Communications'ın globaldeki ve Türkiye'deki yeni operasyon yapısı ile gelecek vizyonu hakkında bilgilerin paylaşıldığı toplantıda, Sony Xperia serisinin akıllı telefon pazarında başlattığı yeni dönem ve Xperia ile tamamlanan 4 ekran deneyimi konusunda da bilgiler verildi.

"Sony Xperia ile birlikte Sony ekosistemi tamamlanmış oldu."

Düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Sony Mobile Communications Akdeniz Bölge Başkanı Antonios Barounas; "Entegrasyon süreci tamamlandı ve Sony Xperia akıllı telefonlarımız ile birlikte artık Sony ekosistemi tamamlanmış oldu. Sony'nin eğlence dünyası oldukça zengin ve genişlemeye, gelişmeye de devam ediyor. Sony Mobile da Sony'nin tüm kaynaklarını bir araya getiren sağlam bir temel üzerine kuruldu. Gelecek nesil telefon anlayışını temsil eden Sony Xperia bu dünyayı tamamladı. Sony'nin Exmor kamera sensörünü, Bravia Engine teknolojisini ve konsol oyunlarında kendini kanıtlamış Playstation oyun deneyimi dünyanın en eğlenceli akıllı telefonunda birleşiyor. TV, PC, Tablet ve en son Xperia akıllı telefon ile 4 ekran deneyimi başlıyor" dedi.

"Sony Mobile için Türkiye'nin stratejik önemi çok büyük. Türkiye'ye yatırımlarımızı sürdüreceğiz."

Sony Mobile Communications Akdeniz Bölge Başkanı Antonios Barounas ikinci önemli yeniliklerinin Akdeniz Bölgesi yapılanması olduğunu söyledi. Antonios Barounas; "Akdeniz Bölgesi, Fransa, İspanya, Portekiz, Belçika, İtalya, Yunanistan ve Türkiye'nin dahil olduğu 7 ülkeden oluşuyor. Bölge merkezimiz Fransa ve en öncelikli 3 ülke Fransa, İspanya ve Türkiye olarak belirlendi. Türkiye, genç nüfus, teknolojiye olan ilgi ve akıllı telefon pazarının gelişimi göz önüne alınarak Sony Mobile'ın Avrupa'daki stratejik önemi en fazla olan ülkelerinden biri konumuna geldi ve hem yatırım hem de odak bakımından öncelikli ülkeler arasına girdi. Türkiye bundan böyle trendleri takip eden değil, trendleri yaratan ülke olacak. 2011'de Türkiye'deki yatırımlarımızda ilk adımı atmıştık, bu yıl da yatırımlarımız artarak devam edecek" dedi.

"Hedefimiz ekosistem yarışında 1. olmak"

Aysun Şabanlı ve Antonios Barounas

"Stratejik hedefimiz, elektronik dünyasındaki ekosistem yarışında 1 numara olmak."

Basın toplantısında dünya akıllı telefon pazarına ilişkin bilgiler de veren Sony Mobile Communications Akdeniz Bölge Başkanı Antonios Barounas, dünyada akıllı telefon pazarının tüm cep telefonu pazarında adette yüzde 25, ciroda ise yüzde 61 pazar payı seviyelerine ulaştığını ve akıllı telefon pazarının yüzde 44'ünü android tabanlı telefonların oluşturduğunu belirten Barounas; "2011 yılında Sony Ericsson Mobile Communications olarak 28 milyon adet Xperia akıllı telefon satışı gerçekleştirdik. Toplam ciromuz 5.2 milyar euro olarak gerçekleşti. Önümüzdeki dönem Sony Xperia tarafından sunulan taklit edilemez bir deneyim dönemi olacak. Sony Mobile olarak Xperia akıllı telefonlarımızla tüketicilerimize eşsiz bir deneyim yaşatacağız. Tüketicilerimize Sony'nin zengin eğlence içerikleriyle daha önce yaşamadıkları bir akıllı telefon dünyası sunacağız. Stratejik hedefimiz, elektronik dünyasındaki ekosistem yarışında 1 numara olmak" dedi.

"Sony Mobile Communications vizyonu Sony Xperia S ile hayat buldu. 2012 hedefimiz 250 bin akıllı telefon satmak ve geçen seneye oranla yüzde 100 büyümek!"

Düzenlenen basın toplantısında Sony Mobile Communications Türkiye, Yunanistan ve İsrail Pazarlama Direktörü Aysun Şabanlı da Türkiye akıllı telefon pazarının durumu ve Xperia'nın gelecek vizyonu hakkında bilgiler verdi. Mobil sektörde özellikle akıllı telefon pazarının büyük bir değişim içinde olduğunu, Türkiye'de 2010 yılında yüzde 23 olan akıllı telefon pazar payının sadece 1 yıl içerisinde yüzde 34'e çıktığını belirten Aysun Şabanlı, akıllı telefon pazarının ciro bazında yüzde 45'ten yüzde 62'ye çıktığını söyledi. Aysun Şabanlı ayrıca Xperia'nın da kullandığı Android işletim sisteminin 2010 yılında yüzde 12,1 olan pazar payının 2011 sonunda yüzde 36,6'ya çıktığını ve lider işletim sistemi haline geldiğinin altını çizdi.

Türkiye'de Sony Xperia'nın pazar payının sadece 1 yıl içinde yüzde 0.3'ten yüzde 3.4'e çıktığını ve penetrasyonun üç buçuk katına çıktığını belirten Aysun Şabanlı; "Sony Mobile Communications vizyonunun ilk temsilcisi olan Xperia S'i tüketicilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akıllı telefon anlayışını yeniden tanımlayan Xperia S ile tüketicilerimiz 4 ekran vizyonumuzu deneyimleyebiliyorlar. Türkiye'de 2012 hedefimiz 250 bin adet akıllı telefon satmak ve geçen seneye oranla yüzde 100 büyümek, ciro bazında akıllı telefonlarda yüzde 10 pazar payına ulaşmak" dedi.

"4 ekran deneyimi tamamlıyoruz"

"Sony Xperia ile birlikte 4 ekran deneyimi tamamlıyoruz."

Sony Xperia'nın tüketicileri alıştıkları akıllı telefon anlayışının dışına; çok farklı bir deneyime davet etiğini ve Sony Xperia ile 4 ekran deneyimi tamamladıklarını söyleyen Aysun Şabanlı; "Sony Xpreia ile birlikte TV, PC, tablet ve akıllı telefonun birbirine bağlı olduğu bir dünyayı ve Sony Entertainment Network ile birlikte gelen sınırsız eğlence içeriğini tüketicilerimize sunuyoruz. Sony'nin sunduğu sınırsız bağlantı ve sınırsız içerik dünyası ile başka bir faza adım atıyoruz. 4 ekran deneyimi ve Sony Entertainment Network'ün oluşturduğu ekosistem ile birlikte bu yeni dönemin öncülüğünü Sony üstleniyor. İstediğiniz zaman istediğiniz yerden tek bir profille Sony'nin zengin içeriğine ulaşılabiliyor. Video Unlimited herkesten önce filmleri ve en yeni TV showlarını izleme imkanı tanırken, Music Unlimited 15 milyonun üzerinde şarkı arşivi sunuyor. PlayStation sertifikasyonu bir akıllı telefonun sahip olabileceği en iyi oyun oynama deneyimini getiriyor. Türkiye'deki tüketicilerimiz de kısa bir süre sonra Music Unlimited ve Video Umlimited platformlarımızın sunduğu içeriklerden yararlanmaya başlayacaklar" dedi.

"Fizy ile birlikte benzersiz bir müzik deneyimi sunacağız."

Sony'nin benzersiz içerik gücünün Sony Xperia'yı dünyanın en eğlenceli akıllı telefonu haline getirdiğini belirten Aysun Şabanlı;"Xperia'nın sunduğu bu eğlence deneyimi hayatımıza değer katan, bizi sıradanlıktan uzaklaştıran, farklı deneyimleri de kapsıyor. Bu deneyimlerin içinde bu sene odaklanacağımız konu ise müzik olacak. Xperia'nce Music adı altında farklı etkinleri ve projeleri hayata geçireceğiz. Türkiye özelinde çok büyük bir işbirliği ile muhteşem bir müzik deneyimini tüketicilerle buluşturacağız. Fizy Xperia'nın içinde yaşayacak! Fizy ile birlikte Xperia akıllı telefonlarda entegre ve benzersiz bir müzik deneyimi sunacağız. Bu önemli projenin detaylarını önümüzdeki günlerde paylaşacağız" dedi.

Fizy işbirliğinin ilk adımı:

XPERIA'nce MUSIC Online Müzik Festivali...

Fizy işbirliğinin ilk adımının 11 Nisan çarşamba günü düzenleyecekleri XPERIA'nce MUSIC Online Müzik Festivali olduğunu söyleyen Sony Mobile Communications Türkiye, Yunanistan ve İsrail Pazarlama Direktörü Aysun Şabanlı; "Xperia olarak XPERIA'nce MUSIC Online Müzik Festivalimiz ile alternatif bir etkinliğe imza atacağız. Türkiye'de ilk kez aynı akşam 5 ayrı şehirden canlı bağlantılarla gerçekleşecek ve fizy.com/xperiance-music adresinden canlı olarak izlenebilecek festival kapsamında Duman, Manga, Ege Çubukçu, Vega ve Multitap konser verecek. Online konserler serisi saat 19.00'da başlayacak ve her sanatçının 1 saatlik performanslarıyla saat 24.00'e kadar devam edecek" dedi.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları