Sony'ni eski CEO'su ve başkanı emekli oldu

Sony'yi zorlu bir dönemden kurtaran eski CEO ve başkan Kazuo Hirai tamamen emekli olacağını duyurdu.

35 yıl sonra veda etti...

Geçtiğimiz beş yıl içerisinde Sony'yi bazı zor zamanlardan kurtaran Başkan Kazuo Hirai, firmadan emekli olacağını duyurdu. 2012 yılında Sony'nin CEO'su ve başkanı ilan edilen "Kaz", firma 2011 yılında 6.4 milyar dolar kaybettikten sonra başa geçmişti. Zorlu bir masraf azaltma ve oyunlar ile görüntüleme sistemlerine odaklanma çabasının ardından Kaz, Sony'yi tekrar kar eder hale getirmişti ve firma 2017 finansal yılını 6.7 milyar dolar gelir ile kapatmıştı. Hirai, bundan kısa bir süre sonra CEO koltuğundan ayrılmış ve yönetimi CFO Kenichiro Yoshida'nın ellerine bırakmıştı.

Hirai, yaptığı duyuruda geçtiğimiz Nisan ayında CEO koltuğunu Yoshida'ya bırakmasının ardından Sony'nin başkanı olarak sağlıklı bir geçiş dönemi yaşanmasına ve yönetime destek olma fırsatı yakaladığını belirtti. Artık Sony'deki herkesin Yoshida'nın güçlü liderliğinin arkasında olduğunu söyleyen Kaz, "35 yıldır hayatı olan" Sony'den ayrılma kararı aldığını belirtti ve tüm çalışanlara ve hissedarlara teşekkürlerini sundu.

Hirai, 18 Haziran tarihinde başkanlık koltuğundan ayrılacak ve eğer gerekirse bir kıdemli danışman rolü ile geri dönebilecek.

Hirai, Sony'ye 35 yıl önce müzik bölümünde katılmıştı ve zaman içerisinde oyun bölüme geçiş yapmıştı. Sony'nin finansal olarak zorlu bir dönem geçirdiği 2012 yılında Howard Stringer'dan CEO rolünü almıştı. Bundan kısa bir süre sonra Playstation 4 piyasaya sürüldü ve neredeyse 100 milyon ünite satarak firmanın şu ana kadarki en büyük gelir kaynağı oldu. Ayrıca Sony, ilk tam çerçeveli aynasız kamerası Alpha A7'yi de 2013 yılında yayımladı. Bu seri de Sony'nin görüntü sensörü iş alanıiçin büyük bir başarı oldu.

Kaz, oyun ve kamera alanındaki başarılarına rağmen Sony'nin hâlâ para kaybeden mobil bölümünü düzeltmeyi başaramadı. Yine de firmaya ,firmanın servetinin ciddi bir düşüşte olduğu bir dönemde geldi ve firmayı bulduğundan çok daha iyi bir konumda bırakıyor...

Okuyucu Yorumları