Sony’nin İkinci Köpeği Söz Dinliyor

Sony’nin piyasaya sunduğu ilk robot köpek 5000 mark gibi oldukça yüksek bir fiyata sahip olmasına rağmen dünya çapında 45 bin adet sattı.

Sony’nin İkinci Köpeği Söz Dinliyor

Bunu takip eden model ise daha çok sevilecek: Aibo ERS-210 çok daha fazla fonksiyona sahip ve 3000 marklık fiyatı ile babasına oranla oldukça ucuz. Plastik köpek elektronik yaşamı ile başarılı ve biyolojik olarak da akrabalarına daha çok benziyor.

Aibo2 sahibi tarafından seçilen bir kelimeye tepki veriyor ve heyecanlı hareketler yapıyor. Çağrıldığında elektronik sesler çıkartarak, parlayan gözleri veya sallanan kuyruğu ile tepki veriyor. “Fotoğraf çek” komutu ile üzerinde bulunan kamerayı kullanarak görüş alanı içerisinde bulunan her şeyin fotoğrafını çekiyor. Aibo, heyecanını yansıtmak ve öğrenmek için Sony’nin Memory Stick’i ile beslenebiliyor. Robot zaman içerisinde 40 kelime öğrenebiliyor. Çevresindeki sesleri ve konuşmaları üzerinde bulunan bir mikrofon ile duyabiliyor.
Dinlenmek isteyenler ise biraz sıkıntıya düşebilirler çünkü Aibo sahiplerinin devamlı olarak kendisiyle ilgilenmesini istiyor. Programlaması övgü ve kızma hareketlerini algılayabiliyor ve buna uygun olarak tepki verebiliyor.

Okuyucu Yorumları