Sörf için en iyi 5 cep telefonu!

Cep telefonunuz ile internette sörf yapmak önemliyse, bu teste mutlaka göz atmalısınız!

Sörf için en iyi 5 telefon!

Yeni nesil akıllı cep telefonlarının ekranlarının giderek büyümesinin bir sebebi var: Rahat sörf yapmak!

Dokunmatik ekranların hassasiyetinin artmasıyla birlikte neredeyse bütün telefon yüzeyinin ekran olarak kullanılması çok işe yarıyor. Ancak iş ekran boyutuyla bitmiyor, işlemcinin gücü, telefonun belleği, işletim sistemi ve internet tarayıcısı kritik öneme sahip.

E-posta atmaktan, Facebook'ta durum güncellemesi yapmaya ya da merak ettiklerinizi Google'da, Wikipedia'da aramaya kadar sık sık kullanacağınız internet bağlantısı farklı standartlar ile sağlanıyor. UMTS, HSDPA, HSUPA gibi standartlar ve WiFi üzerinden erişim hızları değişiyor.

Sayfa açma hızı kadar, açtığınız sayfalar içerisinde rahatlıkla dolaşabilmek, zoom yapabilmek ve tıklayabilmek de önemli. Sayfa yüklemede hız testi için 500 KB boyutunda bir sayfa kullandık. Telefonun kendi tarayıcısı mı daha iyi yoksa ücretsiz bir alternatif mi yeğlemelisiniz? İşte bu soruya da model model cevap verdik. İşte karşınızda en iyi 5 internet sörf cep telefonu...

Nokia 5230

Nokia 5230
Rengarenk ve ekonomik

Ucuz bir alternatif olarak dikkat çeken Nokia 5230 dokunmatik ekrana ve pek çok sağlam özelliğe sahip.

HSDPA bağlantı destekleyen bu cep telefonuyla interentte sörf oldukça rahat. En zayıf yanı internet tarayıcısı olan telefonun, geniş bir 3.2 inç resistif dokunmatik ekranı bulunuyor.

Parlaklık ve renklerde de oldukça iyi sonuçlar veren bu cep telefonunda test sayfası HSDPA bağlantı üzerinden 12 saniyede yükleniyor. Flash içeren interent sitelerini de sorunsuz bir şekilde açan cep telefonu iyi bir ekonomik alternatif.

Yurtdışında 130 Euro civarında fiyatlarla satılan cebin ekranı resistif olmasına karşın, internet tarayıcısı değiştirilirse sörf keyfi de artacaktır. Opera Mobile'ın Symbian sürümünü kurmanızı tavsiye ediyoruz. Bu tarayıcı 12 saniyede açılan sayfayı 8 saniyede açmayı başarıyor. Üstelik sekmeleri de destekliyor.

Samsung S8500 Wave

Samsung S8500 Wave
Samsung'un AMOLED ekranları çok başarılı

Samsung'un büyük ilgi çeken Wave serisinde S8500 modeli dikkat çekiyor. Ekranı, hızlı WiFi desteği ve diğer özellikleriyle bu telefonda sörf yapmak çok keyifli hale geliyor.

Samsung'un Super AMOLED ekranına sahip olan cep telefonunun görüntü kalitesi gerçekten büyüleyici. Yazılar, görseller ve videolar yüksek detayla görüntüleniyor. 3.3 inç bir ekranda Full HD TV kalitesine yaklaşan bir görüntü ile çok çekici.

Kapasitif dokunmatik ekranı çok hassas ve iyi bir kullanım sunuyor. Sanal QWERTY klavyesiyle yazmak son derece kolay. İnternet adreslerini girmek oldukça rahat.

WiFi üzerinden test sayfasını 5 saniyede, HSDPA üzerinden 12 saniyede yükleyen cep telefonunun Dolphin internet tarayıcısı oldukça iyi. Çoklu dokunmatik ile yakınlaştırma ve uzaklaştırma kolay. RSS beslemeleri, sayfalar arasında kolay geçiş, Flash içerik görüntüleyebilme özelliklerine sahip. Flash'ı ayarlardan açmanız gerekiyor.

Opera Mini tarayıcı kullanırsanız sörf biraz daha hızlanıyor ancak Flash içerik için Dolphin'i tavsiye ediyoruz. Yurtdışı fiyatı da benzer akıllı cep telefonlarına göre dikkat çekici ölçüde iyi: 290 Euro civarında.

HTC Desire

HTC Desire
HTC'nin Sense arayüzü etkileyici

Akıllı cep telefonlarıyla oldukça tanınan bir marka haline gelen HTC Desire 1 GHz gücünde işlemcisiyle yüksek performans sunuyor.

HTC'nin kullanıcı arayüzü ve çok iyi dokunmatik ekranıyla da dikkat çeken bu modelin satışları da son derece başarılı. Android işletim sistemi kullanan cep telefonunda kablosuz internet ile test sayfası 4 saniyede yükleniyor. HSDPA bağlantıda da 10 saniyede yüklenen sayfa ile bu cep çok iyi bir sörf hızına sahip.

Yüksek kontrast oranına sahip ekranında internet sayfalarını görüntülemek çok kolay. Çoklu dokunmatik ile yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemleri de oldukça kolay ve akıcı.

Android internet tarayıcı sekmeler arasında hızlı geçiş, yer imleri, kopyala yapıştır gibi detaylarda da çok başarılı. Flash içeriği sorunsuzca görüntüleyebilen telefonda Dolphin ya da Skyfire internet tarayıcı da kullanabilirsiniz.

Yurtdışında 450 Euro'luk fiyatıyla pek de ucuz olduğu söylenemez.

Apple iPhone 4

Apple iPhone 4
Retina Display ve akıcı kullanım

Yeni iPhone 4 ortaya çıkan bütün sorunlarına karşın yüksek çözünürlüklü ekranı ve farklı tasarımıyla ön plana çıkan bir cep telefonu.

İnternette gezerken hassas çoklu dokunmatik ekranı ile büyük rahatlık sunuyor. 960x640 çözünürlük sayesinde yüksek kalitede görüntü kullananları etkiliyor. Çok berrak bir görüntü vekaliteli renkler sunan ekran, akıcı bir kullanım tecrübesiyle birleşiyor. Çoklu dokunmatik ile zoom çok kolay.

Ancak ne yazık ki Flash içerik görüntülemek mümkün değil. Rakipleri internet üzerinde özgürlük açısından iPhone 4'e göre çok daha avantajlı oluyor.

iPhone 4'ün artıları arasında WLAN, UMTS, HSDPA desteği yer alıyor. Safari internet tarayıcı WiFi üzerinden test sayfasını sadece 3 saniyede yüklüyor. UMTS bağlantı üzerinden ise bu süre 7 saniye oluyor. UMTS üzerinden Opera Mini aynı sayfayı 3.7 saniyede yüklemeyi başarıyor. Ancak zoom işlevi Safari üzerinde olduğu kadar akıcı değil.

Samsung I9000 Galaxy S

Samsung I9000 Galaxy S
Her yönüyle en iyi cep telefonlarından birisi

Samsung'un I9000 Galaxy S cep telefonu piyasadaki en büyük ve en güzel ekranlardan bir tanesine sahip.

Android 2.1 işletim sistemi kullanan cep telefonu hızlı WiFi ve HSPA desteğine sahip.

4 inçlik kapasitif Super AMOLED dokunmatik ekranının keskinliği, parlaklığı ve renk kalitesi muhteşem. Ikonlar, resimler, videolar ve yazılar inanılmaz kaliteli görüntüleniyor. iPhone 4 ekranıyla övünse de Galaxy onu utandırıyor. WLAN üzerinden test sayfasını 4 saniyede yükleyen cep, HSPA ile 9 saniyede açabiliyor.

Çoklu dokunmatik ekranının hassasiyeti ve kullanımı mükemmel. Android tarayıcıyı kullanmak çok kolay. Sanal QWERTY klavyesini yeni Swype tekniğine alıştığınızda inanılmaz hızlı yazmak için kullanabiliyorsunuz. İsterseniz Dolphin ve Skyfire gibi alternatifleri de kullanabilirsiniz. Flash desteğine standart olarak sahip olması da ayrı bir avantaj.

Yurtdışında 440 Euro'luk fiyatı rakiplerine göre daha uygun, özellikleri ise inanılmaz.

Okuyucu Yorumları